Održan pripremni sastanak: Sve spremno za 10. redovnu sjednicu Skupštine

Na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova danas je utvrđen dnevni red za 10. redovnu sjednicu Skupštine Brčko distrikta BiH od trideset devet tačaka.

Na dnevnom redu, između ostalog, naći će se nacrti zakona o dopunama zakona o platama i naknadama budžetskih korisnika za nekoliko institucija Distrikta, kao i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službenicima i namještenicima u pravosuđu te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

- Reklama -

Potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović rekao je da su u dnevni red, na predlog Vlade, uvršćeni i Izvještaj o izvršenju budžeta za 2020. godinu, nacrti zakona o javnoj imovini Brčko distrikta i zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

Potpredsjednik je dodao da će se poslanici na narednom zasjedanju izjasniti i o nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa.

Deseta redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH biće održana u srijedu 16. juna, po okončanju nastavka devete redovne sjednice.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime