Održan pripremni sastanak šefova poslaničkih klubova u Skupštini Distrikta

- Reklama -

Na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta danas je zakazana 56. redovna sjednica Skupštine za koju su predložene četrdeset tri (43) tačke dnevnog reda. Sjednica će se održati u srijedu 27. novembra 2019. godine s početkom u 10 časova.

Predsjednik Skupštine Esed Kadrić rekao je nakon pripremnog sastanka da je riječ o sjednici sa obimnim dnevnim redom koji će zahtijevati mnogo usaglašavanja tokom same sjednice.

- Reklama -

– Nakon primjedbi koje je Parlament iskazao Vlada je korigovala Predlog memoranduma sa Studen Holding grupacijom koji će se naći u prioritetu na sjednici koju smo zakazali za sljedeću srijedu. Imamo nekoliko zakonskih predloga i definitivno se ulazi u proces usvajanja Zakona o radu na koji imamo dodatne amandmane poslaničkih klubova – rekao je predsjednik Kadrić.

Pred poslanicima će se naći i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duvana i duvanskih proizvoda na javnim mjestima u Brčko distriktu, a na predlog šefa Odjeljenja za zdravstvo po hitnom postupku će biti razmatrane izmjene i dopune Zakona o socijalnoj zaštiti. Na dnevnom redu je i nekoliko važnih izvještaja o radu javnih preduzeća JP „Putevi Brčko“, JP „Komunalno Brčko“, davanje saglasnosti na akte JP „Luka Brčko“ u skladu sa zaključkom Skupštine kao i više izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja nekoliko institucija i odjeljenja Vlade Brčko distrikta u prošloj godini.

– Mnogo je javnih interesa koji se tiču izgradnje infrastrukture na području distrikta Brčko, a nekoliko tačka neposredno su na pripremnom sastanku delegirali članovi poslaničkih klubova, poput izmjena i dopuna Zakona o porezu na dobit, Zakona o planiranju, projektovanju i razvoju Brčko distrikta – rekao je predsjednik Kadrić.

U dnevni red uvršćeno je i nekoliko informacija pripremljenih na zahtjev poslanika Skupštine Brčko distrikta.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime