spot_img
spot_img

Одржан припремни састанак шефова посланичких клубова у Скупштини Дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На припремном састанку шефова посланичких клубова у Скупштини Брчко дистрикта данас је заказана 56. редовна сједница Скупштине за коју су предложене четрдесет три (43) тачке дневног реда. Сједница ће се одржати у сриједу 27. новембра 2019. године с почетком у 10 часова.

Предсједник Скупштине Есед Кадрић рекао је након припремног састанка да је ријеч о сједници са обимним дневним редом који ће захтијевати много усаглашавања током саме сједнице.

– Након примједби које је Парламент исказао Влада је кориговала Предлог меморандума са Студен Холдинг групацијом који ће сe наћи у приоритету на сједници коју смо заказали за сљедећу сриједу. Имамо неколико законских предлога и дефинитивно се улази у процес усвајања Закона о раду на који имамо додатне амандмане посланичких клубова – рекао је предсједник Кадрић.

Пред посланицима ће се наћи и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о забрани пушења и других облика употребе дувана и дуванских производа на јавним мјестима у Брчко дистрикту, а на предлог шефа Одјељења за здравство по хитном поступку ће бити разматране измјене и допуне Закона о социјалној заштити. На дневном реду је и неколико важних извјештаја о раду јавних предузећа ЈП „Путеви Брчко“, ЈП „Комунално Брчко“, давање сагласности на акте ЈП „Лука Брчко“ у складу са закључком Скупштине као и више извјештаја о ревизији финансијског пословања неколико институција и одјељења Владе Брчко дистрикта у прошлој години.

– Много је јавних интереса који се тичу изградње инфраструктуре на подручју дистрикта Брчко, а неколико тачка непосредно су на припремном састанку делегирали чланови посланичких клубова, попут измјена и допуна Закона о порезу на добит, Закона о планирању, пројектовању и развоју Брчко дистрикта – рекао је предсједник Кадрић.

У дневни ред увршћено je и неколико информација припремљених на захтјев посланика Скупштине Брчко дистрикта.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img