Održan okrugli sto o ekonomskom potencijalu distrikta Brčko

U susret trećem Biznis forumu Brčko distrikta BiH, koji će biti održan od 3. do 5. oktobra, danas je u brčanskoj Gradskoj vijećnici održan okrugli sto na temu „Situacija i perspektiva ekonomskog potencijala Brčko distrikta BiH“.

Na okruglom stolu učestvovali su predstavnici Privredne komore, Udruženja poslodavaca, Zavoda za zapošljavanje, predstavnici banaka te privrednici sa područja distrikta Brčko. Okrugli sto je otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

- Reklama -

Moderator okruglog stola i član Organizacionog odbra 3. Biznis foruma rekao je da je jedan od zaključaka danas bio taj da su investicije iz dijaspore potrebne Brčko distriktu BiH i regionu u smislu ulaganja u firme i stvaranja novih radnih mjesta, a, kako je naveo, uočeno je da postoji dosta lica kojima su potrebne vještine i znanje, u čemu dijaspora takođe može biti partner. „Akcenat je stavljen na malu privredu, odnosno preduzetništvo i jedan od zaključaka je da bi bilo poželjno da napravimo partnerstvo male privrede i institucija distrikta Brčko“, dodao je Lalić.

Direktor Biznis foruma Damir Bulčević rekao je da je održavanjem okruglog stola završena pripremna faza ovogodišnjeg Biznis foruma. „Na ovogodišnjem Biznis forumu jedan od osnovnih ciljeva je da čujemo mišljenje privredne i akademske zajednice i uvažimo ih kroz Vladine programe te da stvorimo kvalitetan, siguran i dostojanstven život, kako ljudi ne bi odlazili iz zemlje. Zajedničkim snagama treba da okupimo privrednike i prepoznamo one koji daju dobar primjer drugima te da vladavinu prava stavimo na prvo mjesto“, zaključio je Bulčević.

Tema trećeg Biznis foruma Brčko distrikta BiH je „Dijaspora za partnerstvo“.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime