Održan komemorativni skup za prvog brčanskog gradonačelnika Sinišu Kisića

U Domu kulture u Brčkom danas je održan komemorativni skup povodom smrti prvog brčanskog gradonačelnika Siniše Kisića koji je 6. maja 2020. godine nakon kratke i teške bolesti preminuo u 66. godini.

Komemorativnom skupu prisustvovao je i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić koji je kazao da je Siniša Kisić dao nemjerljiv doprinos razvoju distrikta u različitim segmentima života i da je bio aktivan kao sportista i kao društveno-politički radnik.

„Djelovao je možda u najtežim trenucima za ovu lokalnu zajednicu i donosio teške odluke. Da nije griješio dokaz je i to što je na vijest o njegovoj smrti pristigao veliki broj telegrama saučešća sa različitih strana, u kojima je iskazana bol zbog njegovog preranog odlaska. Upućene su i riječi zahvalnosti za sve ono što je uradio u proteklom periodu ne samo za Brčko, već i za Republiku Srpsku, BiH i čitav region. Veliki uspjeh je što će iza Siniše Kisića ostati njegovo djelo i sa odlaskom Kisića ne odlazi uspomena na njega i mislim da je to zaista zasluga ljudi koji su na neki način bili ispred svog vremena. I u političkom djelovanju bio je prisutan njegov sportski karakter jer ipak je riječ o jednom istaknutom sportisti koji je branio boje bivše Jugoslavije i čitav svoj sportski vijek proveo je u svom matičnom odbojkaškom klubu „Jedinstvo”. Njegov sportski karakter pomogao mu je da u svemu ima fer pristup i jedno viteštvo po kojem se i danas cijeni”, kazao je Milić.

Na komemorativnom skupu obratio se i Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske, i kazao da je Siniša Kisić dao nemjerljiv doprinos i bio prvi kada je trebalo u teškim vremenima obnavljati društveni život.

„Danas se opraštamo od velikog čovjeka našega grada, ali i čovjeka koji je posjetio meridijane svijeta i ostavio i tamo pečat. Siniša je odrastao u časnoj porodici

Kisić i dao je nemjerljiv doprinos i bio prvi kada je trebalo u teškim vremenima obnavljati društveni život, a prije svega sportski. On je znao da okuplja ljude, da pokaže vjeru u ljude, znao je da da podršku ljudima, da prepozna dobro i uvijek se borio za dobro. Zato ga i danas po dobru spominjemo i tako ćemo ga čuvati u našim sjećanjima”, kazao je Đokić.

Komemorativni skup organizovao je Kabinet gradonačlnika Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime