Odlični rezultati karatista “Pobjednika” u Prijedoru i Bratuncu

- Reklama -

U organizaciji karate kluba “Shodan” iz Prijedora 28. 09. 2019. godine održan je “SHODAN KUP 2019”. Na turniru je učestvovalo 547 sportista iz 43 kluba iz 4 države.

Za sportsko društvo “Pobjednik” Brčko nastupilo je šest takmičara koji su radili kate i borbe. Osvojili su pet medalja – jednu zlatnu i četiri bronzane.

- Reklama -

Zlatnu medalju u borbama kao seniorka u kategoriji do -55 kg osvojila je Amna Šehić.

Bronzane medalje osvojili su: u borbama dječaci 2009 godište kategorija do 45 kg Boris Pisarić i u kategoriji kadeti plus 70 kg Redžep Brkić.

U katama bronzane medalje osvojili su Petra Rodić i David Đorđević, dok je Samila Hodžić osvojila peto mjesto.

Treba naglasiti da je ovo veliki uspjeh za grad Brčko, jer je po prvi put u istoriji grada neko u karateu u seniorskoj konkurenciji borbe djevojke donio zlatnu medalju u Brčko. Naš grad “pozlatila” je Amna Šehić.

Brčanske sportiste predvodio je trener Mehmedalija Brkić.

Medalje i iz Bratunca

29 septembra u organizaciji karate kluba “Miloš Delić” iz Bratunaca održan je “10. MEMORIJALNI KARATE TURNIR MILOŠ DELIĆ 2019”, na kojem je uzelo učešće preko 250 takmičara. Članovi sportskog društva “Pobjednik” Brčko nastupili su sa tri člana, a osvojili su četiri medalje – od toga tri zlatne i jednu srebrnu.

All-focus

Zlatnu medalju u borbama kategorija djevojčice 11 godina plus 36 kg osvojila je Amina Brkić.

U katama zlatne medalje osvojili su, kategorija dječaci 10 godina Ajdin Kuč, i kategorija djevojčice žuti pojas 9 godina Petra Rodic, dok je srebrnu medalju u katama kategorija djevojčice 10 godina oranž pojas osvojila Amina Brkić.

Predvodio ih je trener Mehmedalija Brkić.

Uprava čestita takmičarima na ostvarenim rezultatima, a čestitkama se pridružuje i nula49.com.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime