Odjeljenje za poljoprivredu reagovalo na objavu: Radi se o dopisu Direkcije za finansije

Na adresu informativnog portala nula49.com danas je stigao Dopis koji potpisuje šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Perica Burgić.

Burgić je reagovao na fotografiju koja je juče objavljena na našoj Fejsbuk stranici, a koja ukazuje na (već dobro poznati) problem informatičke, ali i elementarne nepismenosti u institucijama Distrikta.

U skladu sa dobrom novinarskom praksom, Dopis gospodina Burgića prenosimo u cjelosti, uz priloge:

Ipak, osjećamo se dužnim da, u cilju potpune informisanosti javnosti, damo dodatno pojašnjenje u vezi sa jučerašnjom objavom.

Cilj objave fotografije koju nam je poslao čitalac nije, kako to gospodin Burgić navodi, “da diskredituje šefa Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu”, već da po ko zna koji put ukaže na elementarnu nepismenost prisutnu u svim institucijama Brčko distrikta, ali i Bosne i Hercegovine, naročito kada je u pitanju ćirilično pismo.

Brzinsko “konvertovanje” iz latinice u ćirilicu često dovodi do komičnih grešaka, ali ponekad je problem mnogo ozbiljniji, te smo mnogo puta do sada svjedočili miješanju dva pisma, favorizovanju jednog zbog navodne jednostavnosti, čak i proste nepismenosti onih koji saopštenja sastavljaju. I onih koji ista potpisuju.

Za kraj, moramo iskazati radost što je gospodin Burgić naš čitalac, te se nadamo da će rad informativnog portala nula49.com pratiti i u budućnosti.

Očekujemo brzo obraćanje Direkcije za finansije.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime