spot_img
spot_img

Одјељење за пољопривреду реаговало на објаву: Ради се о допису Дирекције за финансије

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На адресу информативног портала nula49.com данас је стигао Допис који потписује шеф Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду Перица Бургић.

Бургић је реаговао на фотографију која је јуче објављена на нашој Фејсбук страници, а која указује на (већ добро познати) проблем информатичке, али и елементарне неписмености у институцијама Дистрикта.

У складу са добром новинарском праксом, Допис господина Бургића преносимо у цјелости, уз прилоге:

Ипак, осјећамо се дужним да, у циљу потпуне информисаности јавности, дамо додатно појашњење у вези са јучерашњом објавом.

Циљ објаве фотографије коју нам је послао читалац није, како то господин Бургић наводи, “да дискредитује шефа Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду”, већ да по ко зна који пут укаже на елементарну неписменост присутну у свим институцијама Брчко дистрикта, али и Босне и Херцеговине, нарочито када је у питању ћирилично писмо.

Брзинско “конвертовање” из латинице у ћирилицу често доводи до комичних грешака, али понекад је проблем много озбиљнији, те смо много пута до сада свједочили мијешању два писма, фаворизовању једног због наводне једноставности, чак и просте неписмености оних који саопштења састављају. И оних који иста потписују.

За крај, морамо исказати радост што је господин Бургић наш читалац, те се надамо да ће рад информативног портала nula49.com пратити и у будућности.

Очекујемо брзо обраћање Дирекције за финансије.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img