spot_img
spot_img

Одјељење за јавну безбједност презентовало командно возило

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Одјељење за јавну безбједност Владе Брчко дистрикта БиХ данас је званичницима Брчко дистрикта БиХ уприличило презентацију командног возила које је донирано од стране Амбасаде САД-а у БиХ у вриједности од око 150.000 долара.

Шеф Одјељење за јавну безбједност Богдан Братић казао је да ће се возило користити за разне акције спашавања у случају поплава, кризних ситуација и слично.

“Поред Федералне управе Цивилне заштите и Републичке управе цивилне заштите Републике Српске и ми смо добили једно такво возило. Предност овог возила је што посједује и агрегат гдје се може извршити напајање и на мјестима гдје нема електричне енергије. Засигурно, систем заштите и спашавања на простору Дистрикта с овим возилом је подигнуто на већи ниво и оно ће се користити не само за потребе нашег одјељења, него и за потребе Полиције Брчко дистрикта БиХ и свих осталих владиних институција које искажу потребу”, казао је Братић.

Он је истакао да је договорено и да уколико дође до кризних ситуација у општинама с којима се граничи Дистрикт возило ће моћи изаћи на терен с циљем најбржег начина пружања подршке.

Коориднатор за кризне ситуације у Одјељењу за јавну безбједност Мирсад Хасанбашић казао је да је возило добро опремљено и да посједује квалитетне карактеристике.

“Возило је 25 коњских снага, 4×4, опремљен је агрегатом и простором предвиђеним за командно мјесто. Могућност боравка има до десетак особа, такођер има и могућност пројекције тренутне ситуације на терену. Нисмо га још увијек користили, али према карактеристикама вјероватно ће моћи савладати сваки терен, мало дубље воде и сл. Моћи ће се користити и у случају потребе за транспорт људи и евентуалну евакуацију људи или транспорт неких мањих количина роба на угрожена подручја”, казао је Хасанбашић.

Европска команда Војске Сједињених Држава (EUCOM), путем Канцеларије за одбрамбену сарадњу (ODC) Амбасаде САД-а, финансирала је набавку три прилагођена командна возила, а укупна вриједност ове донације је око 450.000 долара.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img