spot_img
spot_img

Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији уручио захвалнице предсједницима брчанске Скупштине и Просвјете

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Арлов је рекао да су Брчко дистрикт и брчанска Просвјета до сада много пута показали велику жељу и љубав да помогну пројектима Одбора српски народ, а нарочито дјецу на Косову и Метохији.

Данас су у просторијама Српског просвјетног културног друштва “Просвјета” Брчко од стране Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији предсједнику Скупштине Брчко дистрикта и предсједнику брчанске “Просвјете” уручене захвалнице и књига “Хумано срце Српске”.

У знак захвалности и подршку пружену у пројектима Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији за изградњу Дневног центра “Подржи ме – 9. јануар” у Косовској Митровици, предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији, Милорад Арлов, захвалницу и књигу “Хумано срце Српске” уручио је данас предсједнику Скупштине Брчко дистрикта Синиши Милићу и предсједнику СПКД “Просвјета” Брчко, Драгану Томићу.

Арлов је рекао да су Брчко дистрикт и брчанска Просвјета до сада много пута показали велику жељу и љубав да помогну пројектима Одбора, српски народ а нарочито дјецу на Косову и Метохији.

Он је посебно поменуо помоћ Дистрикта у износу од 15.000 марака за изградњу Дневног центра, док је брчанска “Просвјета” учествовала у великом пројекту “Спојимо дјецу Косова и Метохије”.

Арлов је још појаснио да Дневни центар “Подржи ме – 9. јануар” кошта 280.000 евра, величине је 714 квадрата, а за његов довршетак недостаје још око 45.000 евра за припрему и усељење.

Предсједник Скупштине Милић је уз захвалност казао да је Арлов ујединио актере ове хумане акције у којој су се препознали сви људи добре воље спремни да помогну и подрже све оне који су у невољи.

Милић се захвалио и другима који су подржали ову акцију и казао да ће наставити помагање и свима којима је помоћ потребна.

Драган Томић, предсједник брчанске “Просвјете” казао је да се Просвјета радо одазвала позиву за помоћ Центру и најавио даљње помагање преко госп. Арлова и Одбора из Бања Луке, исказавши радост што је Просвјета и један од издавача књиге “Хумано срце Српске”.

Томић је још казао да постоји и жеља за наставком пројекта повезивања дјеце са Косова и Метохије и Републике Српске, у којој је Просвјета учесник већ неколико година.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img