Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji uručio zahvalnice predsjednicima brčanske Skupštine i Prosvjete

Arlov je rekao da su Brčko distrikt i brčanska Prosvjeta do sada mnogo puta pokazali veliku želju i ljubav da pomognu projektima Odbora srpski narod, a naročito djecu na Kosovu i Metohiji.

Danas su u prostorijama Srpskog prosvjetnog kulturnog društva “Prosvjeta” Brčko od strane Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji predsjedniku Skupštine Brčko distrikta i predsjedniku brčanske “Prosvjete” uručene zahvalnice i knjiga “Humano srce Srpske”.

U znak zahvalnosti i podršku pruženu u projektima Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici, predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov, zahvalnicu i knjigu “Humano srce Srpske” uručio je danas predsjedniku Skupštine Brčko distrikta Siniši Miliću i predsjedniku SPKD “Prosvjeta” Brčko, Draganu Tomiću.

Arlov je rekao da su Brčko distrikt i brčanska Prosvjeta do sada mnogo puta pokazali veliku želju i ljubav da pomognu projektima Odbora, srpski narod a naročito djecu na Kosovu i Metohiji.

On je posebno pomenuo pomoć Distrikta u iznosu od 15.000 maraka za izgradnju Dnevnog centra, dok je brčanska “Prosvjeta” učestvovala u velikom projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije”.

Arlov je još pojasnio da Dnevni centar “Podrži me – 9. januar” košta 280.000 evra, veličine je 714 kvadrata, a za njegov dovršetak nedostaje još oko 45.000 evra za pripremu i useljenje.

Predsjednik Skupštine Milić je uz zahvalnost kazao da je Arlov ujedinio aktere ove humane akcije u kojoj su se prepoznali svi ljudi dobre volje spremni da pomognu i podrže sve one koji su u nevolji.

Milić se zahvalio i drugima koji su podržali ovu akciju i kazao da će nastaviti pomaganje i svima kojima je pomoć potrebna.

Dragan Tomić, predsjednik brčanske “Prosvjete” kazao je da se Prosvjeta rado odazvala pozivu za pomoć Centru i najavio daljnje pomaganje preko gosp. Arlova i Odbora iz Banja Luke, iskazavši radost što je Prosvjeta i jedan od izdavača knjige “Humano srce Srpske”.

Tomić je još kazao da postoji i želja za nastavkom projekta povezivanja djece sa Kosova i Metohije i Republike Srpske, u kojoj je Prosvjeta učesnik već nekoliko godina.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime