spot_img
spot_img

Odbojkašica Bimal Jedinstva Ivana Radović: Porazi stanu na prste jedne ruke

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Женски Одбојкашки клуб Бимал Јединство годинама је доминантно на домаћој сцени, а дјевојке које носе дрес овог клуба љубоморно чувају све трофеје на које су практично претплаћене.

Иако су у текућу сезону кренуле са значајно подмлађеним тимом, “принцезе” су полусезону завршиле без пораза, са само три изгубљена сета, а већ су у ризницу пехара употпуниле оним из Купа Републике Српске. Велики допринос успјесима дала је Ивана Радовић, дјевојка која је поникла у фочанском Маглићу, а ове године проглашена је званично најбољом одбојкашицом Српске.

– Не могу “из главе” да се сјетим свих пораза, али сигурна сам да број није већи од пет у пет и по година колико сам члан првог тима. Побједе су за нас некако постале нормална ствар. Чини ми се да смо мало и досадиле осталим и да сви прижељкују да коначно посрнемо, али ми не одустајемо. Зато нам је сваке године све дража титула, посебно јер из сезоне у сезону имамо све млађи тим – рекла је Радовићева.

Гледајући табелу чини се да ће Гацко бити главни конкурент Брчанкама за нову титулу, али су и оне у првом дијелу сезоне два пута пале.

– Добили смо их у полуфиналу Купа, те у лигашком дијелу, оба пута по 3:0, што нам је дало додатно самопоуздање. Нисмо баш ни ми очекивале да ћемо се прошетати лигом ове сезоне, али су дјевојке које дебитују у најбољем тиму показале да су достојне замјене онима које су отишле прошлог љета. Вјерујем да ћемо наставити у овом ритму и нема разлога да се опет не радујемо – нагласила је Фочанка.

Зимску паузу једва је дочекала, јер практично није имала љетне, пошто је прво наступала за селекцију БиХ у Сребрној лиги, а затим и на Европском првенству које је одржано у Београду. Ипак, срећна је због тога, јер је много научила.

– Стекла сам велико искуство и много напредовала играчки, а сазрела сам и у психичком смислу. Освојиле смо Сребрну лигу и пласирале се у Златну, а потом смо имале доста солидан наступ на Европском првенству. Играти против Тијане Бошковић и Маје Огњеновић за младу одбојкашицу попут мене је огромна ствар. Такође, доста ми је значило што сам дијелила свлачионицу са Едином Бегић и Дајаном Бошковић, дјевојкама које имају запажену инострану каријеру – закључила је Радовићева.

Жеља иностранство

Сјајни примач сервиса уговором за “принцезе” везана је до краја сезоне. Понуда, признаје, има.

– Постоје интересовања клубова и менаџера. Вољела бих да се окушам у иностранству, али исто тако не бих имала ништа против ни ако се деси да останем у Јединству – рекла је Радовићева.

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img