spot_img
spot_img

Одбијена оптужница за злочин против српских заробљеника у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Суд БиХ одбио је оптужницу која терети Адмира Ризвановића, Смајила Омеровића, Јасмина Хускановића и Рамиза Пљакића за мучење и убиство 11 заробљених српских војника на подручју Брчког.

Суд БиХ претходно је раздвојио кривични поступак против њих четворице, док ће се поступак против петог оптуженог Хазима Фазловића водити под постојећим бројем “С1 1 К 019412 20 Кри”.

Како је саопштено из Суда БиХ, након раздвајања поступка, Суд је донио и првостепену пресуду којом је одбијена оптужница која терети Ризвановића, Омеровића и Хускановића да су починили кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника из члана 175 тачке а) и б) Кривичног закона БиХ, те Пљакића за кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника из члана 175.

Оптужба је одбијена јер су оптужени Ризвановић, Омеровић и Хускановић за исто дјело правоснажно ослобођени, док је у случају Пљакића оптужница одбијена због тога што постоје друге околности које искључују кривично гоњење, саопштено је из Суда БиХ.

Против ове пресуде дозвољена је жалба вијећу Апелационог одјељења Суда БиХ у року од 15 дана. “Поступак против оптуженог Хазима Фазловића водиће се под постојећим бројем “С1 1 К 019412 20 Кри”, наводи се у саопштењу. Суд БиХ потврдио је у фебруару 2020. године оптужницу која Адмира Ризвановића, Смајила Омеровића, Јасмина Хускановића, Хазима Фазловића и Рамиза Пљакића терети за мучење и убиство 11 заробљених српских војника на подручју Брчког.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img