spot_img
spot_img

Одабрани извођачи радова зимског одржавања путева на простору цијелог Брчко дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img

ЈП Путеви Брчко је као наручилац послова зимског одржавања путева на подручју Дистрикта недавно ријешило све административне препреке које су спречавале избор извођача на чишћењу обилазнице и града током сњежних падавина. Рјешавањем овог проблема обезбијеђено је одржавање саобраћајница у цијелом Брчко дистрикту током предстојеће зимске сезоне.

Жалбе појединих фирми на расписане јавне позиве зимског одржавања путева у граду Брчком и обилазнице довеле су до вишемјесечног застоја у избору извођача радова на овим локалитетима, те је до недавно било упитно ко ће и на који начин одржавати саобраћајнице током предстојеће зимске сезоне.

Након што су се у рјешавање овог проблема укључили Скупштина, Влада и Правобранилаштво Брчко дистрикта, створили су се услови да ЈП Путеви изабере извођаче радова, који ће током зиме одржавати обилазницу, али и путеве на подручју града.

“Примјеном преговарачког поступка договорено је да извођачи који врше зимско одржавање у зонама Дистрикта Исток 1 и 2, те зони Запад врше и чишћење обилазнице док ће одржавање путева и паркинга у граду радити фирме које су то радиле и прошле зиме,” потврдио је за Радио Брчко Мирослав Мишкић, директор ЈП Путеви.

Одржавање саобраћајница током зиме у зонама Исток 1 и 2 те Запад је већ раније обезбијеђено потписивањем трогодишњих уговора са одабраним извођачима, који су добили послове одржавања у тим дијеловима Брчко дистрикта.

“Цијене извођења радова ће зависити од локалитета, те је тако за зимско одржавање у зонама Исток и Запад планирано око 600 хиљада КМ, за град око 400 хиљада, за паркинге око 70 хиљада и обилазницу 127 хиљада без ПДВ,” нагласио је Мишкић.

По закону сезона зимског одржавања путева почиње 15. новембра и траје до 15. априла наредне године.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img