Odabrani izvođači radova zimskog održavanja puteva na prostoru cijelog Brčko distrikta

- Reklama -

JP Putevi Brčko je kao naručilac poslova zimskog održavanja puteva na području Distrikta nedavno riješilo sve administrativne prepreke koje su sprečavale izbor izvođača na čišćenju obilaznice i grada tokom snježnih padavina. Rješavanjem ovog problema obezbijeđeno je održavanje saobraćajnica u cijelom Brčko distriktu tokom predstojeće zimske sezone.

Žalbe pojedinih firmi na raspisane javne pozive zimskog održavanja puteva u gradu Brčkom i obilaznice dovele su do višemjesečnog zastoja u izboru izvođača radova na ovim lokalitetima, te je do nedavno bilo upitno ko će i na koji način održavati saobraćajnice tokom predstojeće zimske sezone.

- Reklama -

Nakon što su se u rješavanje ovog problema uključili Skupština, Vlada i Pravobranilaštvo Brčko distrikta, stvorili su se uslovi da JP Putevi izabere izvođače radova, koji će tokom zime održavati obilaznicu, ali i puteve na području grada.

“Primjenom pregovaračkog postupka dogovoreno je da izvođači koji vrše zimsko održavanje u zonama Distrikta Istok 1 i 2, te zoni Zapad vrše i čišćenje obilaznice dok će održavanje puteva i parkinga u gradu raditi firme koje su to radile i prošle zime,” potvrdio je za Radio Brčko Miroslav Miškić, direktor JP Putevi.

Održavanje saobraćajnica tokom zime u zonama Istok 1 i 2 te Zapad je već ranije obezbijeđeno potpisivanjem trogodišnjih ugovora sa odabranim izvođačima, koji su dobili poslove održavanja u tim dijelovima Brčko distrikta.

“Cijene izvođenja radova će zavisiti od lokaliteta, te je tako za zimsko održavanje u zonama Istok i Zapad planirano oko 600 hiljada KM, za grad oko 400 hiljada, za parkinge oko 70 hiljada i obilaznicu 127 hiljada bez PDV,” naglasio je Miškić.

Po zakonu sezona zimskog održavanja puteva počinje 15. novembra i traje do 15. aprila naredne godine.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime