Odabrani izvođači radova zimskog održavanja puteva na prostoru cijelog Brčko distrikta

JP Putevi Brčko je kao naručilac poslova zimskog održavanja puteva na području Distrikta nedavno riješilo sve administrativne prepreke koje su sprečavale izbor izvođača na čišćenju obilaznice i grada tokom snježnih padavina. Rješavanjem ovog problema obezbijeđeno je održavanje saobraćajnica u cijelom Brčko distriktu tokom predstojeće zimske sezone.

Žalbe pojedinih firmi na raspisane javne pozive zimskog održavanja puteva u gradu Brčkom i obilaznice dovele su do višemjesečnog zastoja u izboru izvođača radova na ovim lokalitetima, te je do nedavno bilo upitno ko će i na koji način održavati saobraćajnice tokom predstojeće zimske sezone.

Nakon što su se u rješavanje ovog problema uključili Skupština, Vlada i Pravobranilaštvo Brčko distrikta, stvorili su se uslovi da JP Putevi izabere izvođače radova, koji će tokom zime održavati obilaznicu, ali i puteve na području grada.

“Primjenom pregovaračkog postupka dogovoreno je da izvođači koji vrše zimsko održavanje u zonama Distrikta Istok 1 i 2, te zoni Zapad vrše i čišćenje obilaznice dok će održavanje puteva i parkinga u gradu raditi firme koje su to radile i prošle zime,” potvrdio je za Radio Brčko Miroslav Miškić, direktor JP Putevi.

Održavanje saobraćajnica tokom zime u zonama Istok 1 i 2 te Zapad je već ranije obezbijeđeno potpisivanjem trogodišnjih ugovora sa odabranim izvođačima, koji su dobili poslove održavanja u tim dijelovima Brčko distrikta.

“Cijene izvođenja radova će zavisiti od lokaliteta, te je tako za zimsko održavanje u zonama Istok i Zapad planirano oko 600 hiljada KM, za grad oko 400 hiljada, za parkinge oko 70 hiljada i obilaznicu 127 hiljada bez PDV,” naglasio je Miškić.

Po zakonu sezona zimskog održavanja puteva počinje 15. novembra i traje do 15. aprila naredne godine.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime