Od septembra vjeronauka u svim srednjim školama u Brčkom

U  sve razrede brčanskih srednjih škola, od septemba, sukcesivno, ulaze vjeroučitelji.

Ovo je predviđeno novim Organizacionim planom rada, koji takođe obuhvata  popunu, kroz stalni radni odnos, stotinak upražnjenih radnih mjesta prosvetnih radnika, kao i aktiviranje pozicije šefa Pododjeljenja za visoko obrazovanje u Distriktu.

- Reklama -

“Veoma mi se značajnim čini da će profunkcionisati Pododjeljenje za visoko obrazovanje, što je bila moja intencija od kako sam došao na ovu poziciju, a s osnovnim ciljem da se i u sferi visokog obrazovanja stvari poslože na adekvatan način. Ne manje bitno je da se kroz zasnivanje stalnog radnog odnosa, na minimum svedu zapošljavanja po Ugovorima, što je nakana koju ćemo  od početka ove školske godine i provoditi”, rekao je za Radio Brčko šef Odjeljenja za obrazovanje brčanske Vlade, Senad Osmanović.

Pored rješavanja pobrojanih kadrovskih pitanja, već su osigurani besplatni udžbenici za osnovce. Stipendije za studente biće, u odnosu na predhodne godine, ranije isplaćene, a i realizacija kapitalnih projekata iz budžeta za 2017, koliko god to bude moguće, biće intenzivirani do kraja ove godine, precizirao je Osmanović.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime