Od danas počinje manifestacija “Čari zime u Brčko distriktu”

Godinu iza nas obilježila je pandemija korona virusa zbog koje je Brčko distrikt BiH pretrpio nemjerljive štete u svim oblastima djelovanja.  

Epidemiološke mjere koje su na snazi u cilju zaštite zdravlja stanovništva ograničile su rad privrednih subjekata, ograničile kretanje građana i ponajviše nanijele štete privredi.

Svjesni činjenice da ovakvo stanje traje već deset mjeseci te da utiče na način života svih građana Brčko distrikta BiH, Kabinet gradonačelnika nastavlja tradiciju zimske manifestacije „Čari zime u Brčko distriktu BiH“ koja će i ove godine biti održana na gradskom trgu, uz poštovanje epidemioloških mjera i uz redukovan program.

Ovo je prilika da u zimskom periodu upotpunimo prazničnu atmosferu i sa optimizmom uđemo u novu, 2021. godinu. Prilika je ovo i za male preduzetnike da izlože svoje proizvode, novogodišnje delicije, umjetnine, suvenire i ostalu ponudu prilagođenu novogodišnjim praznicima.

Manifestacija „Čari zime“ namijenjena je svim uzrastima, a izložbeni i prodajni dio biće otvoren za posjetioce od danas, 31. 12. 2020. godine, svaki dan do 21.00 čas.

U nadi da ćemo u 2021. godini imati više razloga za zadovoljstvo te da ćemo u saradnji sa realnim sektorom i našim sugrađanima zajednički prebroditi ovu krizu i vratiti se u normalne tokove života, pozivamo građane da poštujući mjere zaštite, čuvajući sebe i druge, uživaju u duhu praznika.

Kabinet gradonačelnika Brčko distrikta BiH

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime