spot_img
spot_img

Од данас обрачун електричне енергије по љетњој тарифи

spot_img
spot_img

ЈП „Комунално Брчко“ обавјештава грађане да од 1.4.2022. године почиње љетњи обрачун електричне енергије, који ће трајати до краја септембра.

За близу 35.870 купаца електричне енергије са подручја Брчко дистрикта БиХ, у наредних шест мјесеци утрошена електрична енергија обрачунаваће се на основу нижих сезонских тарифних ставова.

На основу Одлуке о тарифама за снабдијевање електричном енергијом у оквиру универзалне услуге у Брчко дистрикту Босне и Херцеговине, нижи тарифни ставови за активну енергију примјењују се према добу дана, и то: већи дневни тарифни ставови 08:00 до 14:00 х и од 17:00 до 23:00 х током љетњег рачунања времена мањи дневни тарифни ставови (МТ), односно јефтина струја, примјењују се од од 14:00 до 17:00 х и од 23:00 до 08:00 х током љетњег рачунања времена, те недјељом.

Државна регулаторна комисија за електричну енергију донијела је 15. децембра 2021. године Одлуку о тарифама за снабдијевање електричном енергијом у оквиру универзалне услуге у Брчко дистрикту БиХ и Одлуку о тарифама за услуге дистрибуције електричне енергије у Брчко дистрикту БиХ, којима се регулишу цијене за услуге снабдијевања и дистрибуције електричне енергије на подручју Брчко дистрикта БиХ, а у примјени су од 1.1.2022. године.

Одлуку о тарифним ставовима за испоруку електричне енергије квалификованим купцима из категорије потрошње 35 киловолти, 10 киловолти и јавна расвјета у Брчко дистрикту БиХ усвојио је Управни одбор Јавног предузећа „Комунално Брчко“ д.о.о. Брчко дистрикт БиХ 30. децембра 2021. године, те су и ове тарифе у примјени од 1.1.2022. године.

Тарифни ставови за све категорије купаца су објављени на komunalno.ba у менију Кориснички сервис / Цјеновник.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img