Од 19. до 27. октобра: Најављени Интернационални театарски сусрети Брчко - nula49.com
spot_img
spot_img

Од 19. до 27. октобра: Најављени Интернационални театарски сусрети Брчко

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић данас је на конференцији за медије најавио почетак Интернационалних театарских сусрета Брчко дистрикта БиХ који ће трајати од 19. 10. до 27. 10. 2023. године.

„Ово је вријеме и мјесто када се снажно афирмише и оснажује театарска умјетност. Брчко дистрикт БиХ је епицентар културно-умјетничких збивања и можемо рећи да је управо ово један од најважнијих културно-умјетничких догађаја, како у Брчком тако и у региону. На једном мјесту се налазе редитељи, глумци и гледаоци који на један специфичан начин размјењују емоције, енергију и визију. Четрдесет година оваквог догађаја је заиста нешто што фасцинира и наставићемо ову традицију. Потрудићемо се да се овакви догађаји не дешавају спорадично, већ да уставимо позоришну кућу“, истакао је градоначелник Нишић.

Селектор Горан Дамјанац представио је списак представа истакавши да прва представа носи назив „Мој син само мало спорије хода“.

Директор Интернационалних театарских сусрета Јаков Амиџић представио је и пратећи програм, гдје је између осталог, предвиђено седам позоришних представа за дјецу по школама ван града.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img