“Od 11 do 14”: Socijalisti demantuju pisanje SRNE

Opštinski odbor Socijalističke partije Brčko distrikta BiH upućuje demant na vijest SRNE pod naslovom: U srijedu 23.12. verifikacija mandata, izbor predsjednika Skupštine i gradonačelnika Brčko Distikta BiH.

U pomenutoj vijesti navodi se netačna informacija da Srpski blok okupljen oko koalicije SNSD – DEMOS broji 11 od 14 osvojenih mandata iz reda srpskog naroda, insistira da budući gradonačelnik bude iz reda srpskog naroda.

- Reklama -

Naglašavamo da trenutna srpska većina ima deset poslanika a ne jedanaest kako je navedeno u vijesti koju je objavila srpska novinska agencija SRNA.

Podsjećamo da je činjenica da su pripadnici srpskog naroda u Distriktu osvojili najviše pojedinačnih mandada za parlament Distrikta i to sledećim redoslijedom, što su zvanični podaci CIK-a:

Koalicija SNSD – DEMOS: 4 mandata;
Socijalistička partija: 4 mandata;
US: 2 mandata;
PDP: 2 mandata;
SDS: 1 mandat i
DNS 1: mandat.

Iz svega navedenog jasno je da je Socijalistička partija apsolutni pobjednik ovogodišnjih lokalnih izbora uz Brčkom, kada su u pitanju pojedinačni mandati koje je osvojila partija iz reda srpskog naroda. Uprkos činjenici da smo kao najjača srpska opcija, izopšteni iz učeščća u kreiranju vlasti u Brčkom, ipak dajemo podršku inicijativi da poziciju gradonačelnika zauzme kandidat iz reda srpskog naroda.

Naši politički ciljevi i opredeljenje uvijek će prije svega štititi interese srpskog naroda u Distriktu.

Socijalistička partija OO Brčko, još jednom zahvaljuje biračima na ukazanom povjerenju a jasan pokazatelj da smo našu politiku vodili u pravm smjeru svih proteklih godina jeste činjenica da smo ove godine osvojili 4 poslanička mandata u odnosu na jedan osvojen mandat kakav smo imali na lokalnim izborima 2016.godine.

S poštovanjem,
OO Socijalističke partije Brčko

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime