Počela akcija “Očistimo Majevicu”

Akcija “Očistimo Majevicu” je počela!

Zahvaljujući odzivu JP Komunalno Brčko, zajedno sa članovima PD Granaš, volonteri TRK Majevica danas su radili na uklanjanju jedne divlje deponije na lokaciji od sela Peškiri prema Begovoj vodi.

Količina smeća na ovoj divljoj deponiji je ogromna, što govori da će se odvoziti kamionom u nekoliko tura, saopšteno je iz TRK Majevica.

Ljudi su se složili oko zajedničko cilja – biće ovo najljepša planina, kako i zaslužuje.

Masovna akcija čišćenja Majevice zakazana je za iduću nedjelju, 7.3. sa početkom u 11 časova od Planinarskog doma sv. Bernard u Gornjem Zoviku.

Shodno raspoloženju učesnika, biće moguće pridružiti se grupi prema sopstvenoj fizičkoj spremi. Odnosno, formiraće se grupe koje će uređivati staze u dužini od 4km, 8km, 15km i 20km.

Učešće u akciji je naravno besplatno, a za sve prijavljene učesnike obezbijeđene su majice kao i ručak po završetku akcije.

Cilj akcije je podići svijest stanovništva o značaju očuvanja naše prirodne sredine. Uz ovo dobročinstvo prema našoj ljepotici, garantovano je i dobro druženje i zabava.

Događaj se organizuje u sklopu obilježavanja 21. godine Brčko distrikta, a podržan je od strane Vlade Brčko distrikta BiH.

Partneri na događaju su PD Granaš, Off-road club 4×4, Klub ljubitelja prirode i drugi.

Svi ste dobrodošli! Očistimo Majevicu!

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime