Očekuju li Brčko sutra nove restriktivne mjere?

Zbog pogoršane epidemiološke situacije sutra će zasjedati Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta.

Moguće je donošenje novih restriktivnih mjera u vezi s kovidom 19.

- Reklama -

Tokom popodneva, a zbog povećanog broja zaraženih virusom korona koji je evidentiran proteklih dana i u Brčko distriktu, planiran je sastanak Kriznog štaba brčanskog zdravstva, u koji su uključeni ljekari i drugi stručnjaci iz javnog i privatnog zdravstva Distrikta.

Šef Vladinog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, predsjednik Kriznog štaba u zdravstvu i član Kriznog štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta Akif Pezerović kazao je da se posljednjih dana drastično pogoršava epidemiološka situacija vezana za registrovane slučajeve lica zaraženih virusom korona.

S obzirom da su u oba entiteta već preduzete neke mjere, kao što su obavezno nošenje maski na otvorenom i ponovno privremeno uvođenje onlajn nastave u školama i fakultetima, Pezerević je kao moguće nove mjere naveo identične odluke i Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta.

On je naveo da se radi samo o pretpostavkama i da će se situacija sutra biti konkretnija.

Pezerević je za Radio Brčko dodao i da stanje u Bolnici Brčko još uvijek nije alarmantno u vezi sa pacijentima oboljelim od virusa korona. On je naveo da su smještajni kapaciteti do 80 kreveta, a ukoliko se situacija drastično pogorša, onda će se tražiti neka druga alternativna rješenja.

“Naravno, uvijek moramo imati u vidu da pandemija nije samo vezana za zdravstvo, nego i za ekonomiju, obrazovanje, sport, kulturu, predizbornu kampanju koja je u toku i druge oblasti života i rada”, još je napomenuo Pezerović.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime