OC Vermont simbolično obilježava Svjetski dan zdravlja

Aktivisti Omladiskog centra Vermont iz Brčkog, simbolično su obilježili Svjetski dan zdravlja, obilaskom trijažne ambulante u Domu zdravlja, plućnog kao i odjeljenja ginekologije (na kome se trenutno nalaze pacijenti u izolaciji).

Za zdravstvene radnike koji su trenutno na prvoj borbenoj liniji protiv COVID-19, dostavili su korpe sa voćem, u znak zahvalnosti ali i podrške.

„Ovakvom akcijom željeli smo samo da izkažemo naše najdublje poštovanje prema zdravstvenim radnicima koji trenutno nose najveći teret pandemije koronavirusa. Ne samo aplauzom u 20 časova, već i poštovanjem mjera i preporuka Svjetske zdravstvene organizacije o korištenju zaštitne opreme te štiteći sami sebe, trenutno možemo pomoći ili bar olakšati posao i zdravstvenim radnicima“ rekao je Damir Radenković, direktor OC Vermont.

Akcija obilaska zdravstvenih ustanova provedena je uz poštovanje propisanih pravila Odjeljenja za bezbjednost Vlade Distrikta Brčko.

Iz Vermonta su za danas najvalili da će u 14 časova, dijeliti dvijestotine paketa pomoći za stanovnike naselja Prutače, koji su obezbjeđeni sredstvima donatora iz Atlante.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime