Obustavljena sječa stabala u parku MZ Ilićka

Šef Odjeljenja za Javne poslove Vlade Brčko distrikta Ratko Stjepanović je rekao danas da ukoliko se ispostavi da su tačni navodi da je došlo do sječe zdravih stabala u brčanskom parku MZ Ilićka utvrdiće se i odgovornost.

Stjepanović ističe da je ekspert za vođenje projekata hortikulture u Pododjeljenju za puteve i parkove izdao nalog za sječu stabala koja nisu zdravstveno ispravna.

- Reklama -

„Do mene je došla informacija da je došlo do sječe stabala koja nisu trebala biti uklonjena u parku MZ Ilićka. Nakon toga, zatražio sam da sječa bude obustavljena“, rekao je Stjepanović.

Prema njegovim riječima, činjenice vezane za sječu zdravih stabala brčanaskoj u MZ Ilićka utvrdiće se u narednom periodu, a do tada ni sječe neće ni biti.

Predsjednik Mjesne zajednice Ilićka Damjan Dundžić je rekao da taj park predstavlja oazu mira u ovim toplim danima kako mlađim tako i starijim mještanima. Dundžić navodi da će sa sječom zdravih stabala park izgubiti tu funkciju.

„Mi smo juče obišli park, nekih osam do deset stabala je posječeno do zemlje, a suve grane su i dalje ostale na stablima“, dodao je Dundžić.

U ime svih mještana ovog naselja još jednom je upućen apel nadležnim institucijama u Brčkom da ne vrše sječu zdravih stabala jer se može ugroziti bezbjednost građana.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime