Obustavlja se nastava u Brčkom, ugostiteljski objekti rade do 22 časa

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na prostoru distrikta Brčko Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH donio je naredbu kojom se obustavlja nastava u osnovnim i srednjim školama od ponedeljka 2.11.2020. godine do petka 6.11.2020.godine, odnosno pet radnih dana.

Naloženo je Odjeljenju za obrazovanje da dostavi plan odvijanja nastave nakon što škole ponovo počnu raditi, naročito vodeći računa o okupljanju velikog broja djece u javnom prevozu, koje je prepoznato kao žarište širenja virusa.

Naredbom Štaba za zaštitu i spasavanje od danas, 30.10. 2020. godine pa u narednih sedam dana ograničava se rad ugostiteljskim objektima do 22:00 časa.

Nalaže se Kriznom štabu zdravstva da dostave prijedlog plana testiranja u osnovnim i srednjim školama u cilju utvrđivanja stvarnog epidemiološkog stanja i broja zaraženih u obrazovnim ustanovama.

Nalaže se Kriznom štabu zdravstva da do utorka dostavi preporuku na koji način će biti održavani skupovi u okviru predizborne kampanje.

Štab za zaštitu i spasavanje će analizirati situaciju na terenu i dalje postupati u skladu sa epidemiološkom situacijom.

 

 

 

1 komentar

  1. “Ministar” obrazovanja uporno u svom obrazloženju spominje nekakvu “anketu” koja je sprovedena na reprezentativnom uzorku u Brčko distriktu ja imam dvoje djece koji idu u škle u Brčkom i za tu anketu nisam ni čuo.Nad kim je ona vršena kad ja za nju NISAM NI ČUO a kamo li da sam pitan u njoj.Zašto ja nisam reprezentativan i ko je tu “reprezentativan” da li su “reprezentativni”samo članovi SDA SNSD i HDZ-a kao i prilikom zapošljavnja ili ima neki drugi nama nepoznati kriterijum reprezentativnosti?

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime