Obradovali najmlađe: Brčanski DEMOS podijelio paketiće povodom Svetog Save

Povodom praznika Svetog Save, bračanski DEMOS danas je obradovao mališane iz socijalno ugroženih porodica paketićima i odjećom.

Brojni osmjesi i iskrena radost zbog igračaka i slatkiša danas obilježili su Savindan u prostorijama Demokratskog saveza u Brčkom.

- Reklama -

U želji da ovaj praznik obilježe lijepim gestom, ova brčanska stranka spremila je paketiće za najmlađe, ali i brojne potrebštine za socijalno ugrožene porodice.

“Želja nam je bila da praznik velikog prosvjetitelja i oca naše duhovnosti i državnosti obilježimo onako kako smo od Svetog Save i učili – brinući o bližnjima, narčito onima kojima je pomoć najpotrebnija”, rekao je Radoslav Subotić, predsjednik DEMOS-a Brčko.

“Mislim da dječiji osmjesi govore dovljno, a mi ćemo se truditi da i u budućnosti organizujemo slične aktivnosti. Naročito kada su u pitanju ovakvi praznici”, dodaje Subotić.

Ovo je jedna u nizu akcija Aktiva žena DEMOS-a Brčko, a donacije za današnje poklone su prikupljane od članova, simpatizera i prijatelja stranke u prethodnom periodu.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime