Obnova zanatskog centra još nije počela, a kada će, ne zna se

Iako su nadležni obećali da će uređenje zanatskog centra u gradu početi na proljeće, to se još nije desilo. Jedan od razloga za to je ponovljeni postupak za izdavanje lokacijskih uslova, jer su prethodni istekli.

Nakon usvajanja urbanističkog projekta „Istorijsko-gradsko jezgro“ došlo je do promjene u projektnom rješenju za obnovu zanatskog centra.Stručnjaci su utvrdili da se za rekonstrukciju pločnika, ne može korisiti prvobitno planirani materijal.

„Vjerovatno ćemo prvo nakon tog izdavanja lokacijskih uslova krenuti u izradu tog novog projektnog rješenja, odnosno nove projektne dokumentacije na osnovu tih lokacijskih uslova koje dobijemo. Ako ne bude neka veća izmjena pokušaćemo da idemo sa nekim skraćenim postupkom”, iatakla je za BDC Televiziju Jelena Duvnjak, šef Sektora za održavanje u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom.

Vlasnici lokala su ogorčeni. Ne vjeruju da će do obnove ikada doći. Pred kamere ne žele. Ogorčen je i posjetilac koga smo tamo zatekli.

„Zadnjih deset godina ništa se nije promijenilo. Ima jedan čovjek koji pokušava nešto da promijeni, da uredi zanatski centar . To je ovaj lokal iza vas”, kazao je gost ugostiteljskog objekta u Zanatskom centru.

Za uređenje zanatskog centra obezbjeđeno je 220 hiljada maraka budžetskih sredstava. Iz Kancelarije za upravljanje javnom imovinom kažu da će im trebati još trideset hiljada maraka.

 

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime