spot_img
spot_img

Objavljen Javni poziv za dodjelu stipendija redovnim studentima

spot_img
spot_img

Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH raspisuje javni poziv za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Raspisuje se javni poziv za dodjelu 250 stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Distrikt) za 2023. godinu i to:

– do 35 stipendija studentima prve godine prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama koji su proglašeni učenicima generacije, ili su ostvarili prosječnu ocjenu 5,00 u svim godinama četverogodišnjeg srednjeg obrazovanja a koji po istom osnovu nisu bili korisnici stipendije;

– do 5 stipendija studentima druge i viših godina prvog ciklusa studija koji imaju prosjek ocjena 10,00 ili 5,00 u sistemu ocjenjivanja od 1 do 5 na javnim visokoškolskim ustanovama;

– stipendije svim studentima sa posebnim potrebama koji su prva ili viša godina prvog ciklusa studija;

– stipendije svim studentima pripadnicima nacionalne manjine koji su prva ili viša godina prvog ciklusa studija;

– stipendije svim studentima prve i viših godina prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama koji su bez oba roditelja,

– do 167stipendija studentima druge i viših godina prvog ciklusa studija,

– do 30 stipendija studentima prve i druge godine drugog ciklusa studija.

– Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja na veb-stranici Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i traje do 28. 4. 2023. godine do 15.00 časova.

– Uz prijavu na javni poziv potrebno je dostaviti i sve tražene dokumente u ZATVORENOJ KOVERTI.

– Obrazac prijave na javni poziv može se naći na veb-stranici Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH (http://ob.bdcentral.net) u rubrici Obavještenja – studentske stipendije.

– Neblagovremeno prispjele prijave neće se razmatrati.

Prijave sa priloženim dokumentima donijeti u zgradu Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, šalter broj 6 i 7 ili slati poštom na adresu:

Vlada Brčko distrikta BiH
Odjeljenje za obrazovanje
Bulevar mira 1
76100 Brčko distrikt BiH.

Informacije u vezi sa javnim pozivom mogu se dobiti u Odjeljenju za obrazovanje (Treća osnovna škola, kancelarija 18) ili na broj telefona 049 216-894.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img