Obilježeno 19 godina Policije Brčko distrikta BiH

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u Domu kulture u Brčkom danas je održala svečanu akademiju povodom devetnaest godina postojanja ove institucije.

Svečanoj akademiji prisustvovao je i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić koji je kazao da će Vlada Brčko distrikta BiH nastaviti da objezbjeđuje uslove za razvoj i napredak policije u skladu sa standardima integriteta i profesionalnosti.

„Mi to činimo, između ostalog, i kroz odgovore na različite njihove inicijative vezane za donošenje zakonskih i drugih propisa i stvaranje uslova za materijalno i kadrovsko osposobljavanje policije. Dobra je i vijest da je uoči 19. rođendana konačno završena zgrada policije gdje je potpisano rješenje o upotrebnoj dozvoli za ovaj objekat. Nama preostaje još da u dogovoru kroz rebalans budžeta ili budžeta za 2020. godinu obezbijedimo nedostajuća sredstva za namještaj i tehničku opremu kako bi policija u potpunosti mogla da preseli u novu zgradu što će dodatno unaprijediti rad ove policijske agencije“, kazao je Milić.

Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić kazao je da je za ovih 19 godina bilo velikih izazova za policiju i da je ponosan što je stanje bezbjednosti javnog reda i mira, kriminaliteta, bezbjednosti saobraćaja u posljednje dvije godine podignut na veći nivo nego što je to bilo prethodnih godina.

„Uspjeli smo u posljednje dvije godine podići na veći nivo stanje bezbjednosti javnog reda i mira, kriminaliteta, bezbjednosti saobraćaja u distriktu i mi smo aktivnosti sprovodili zajedno sa svojim partnerima iz vladinog i nevladinog sektora. Policija Distrikta je jedna od najspecifičnijih policijskih agencija unutar BiH i ono što je meni kao policajcu, ali i kao roditelju drago, jeste da i ove godine imamo puno mališana ovdje na platou ispred zgrade Policije Distrikta i vidim da je veći i odziv građana. Iskreno se nadam da ćemo dvadeset godina postojanja Policije Brčko distrikta BiH obilježiti u novoj zgradi“, kazao je Pisić.

Svečanoj akademiji prisustvovao je i zamjenik visokog predstavnika u BiH i supervizor za Brčko distrikt BiH Majkl Skenlan, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u distriktu, predstavnici ambasada u BiH i međunarodnih organizacija kao i predstavnici policijskih agencija u BiH i vjerskih zajednica u distriktu.

Prije početka svečane akademije ispred zgrade Policije Brčko distrikta BiH održan je i policijski festival gdje su pripadnici ove institucije demonstrirali vježbe građanima uz bogat program i učešće mališana iz vrtića distrikta i plesne škole „Mambo“.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime