Obilježena krsna slava SDS-a u Brčkom

Opštinski odbor SDS-a u Brčkom danas je polaganjem vijenca na Spomenik srpskim braniocima Brčkog i lomljenjem slavskog kolača u hotelu “Jelena” obilježio 27. godinu od svog osnivanja.

Vijenac u ime Srpske demokratske stranke položili su predsjednik brčanskog SDS-a Uroš Vojnović, zamjenik predsjednika Milenko Perendija – Fika i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mladen Bosić.

- Reklama -

Krsnoj slavi – Petrovdan prisustvovali su brojni članovi i simpatizeri SDS-a, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve iz Brčkog, delegacije drugih srpskih političkih partija, nevladinih organizacija, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mladen Bosić i gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

Predsjednik brčanskog SDS-a Uroš Vojnović u svom uvodnom obraćanju istakao je važnost SDS-a u istorijskom stvaranju i razvoju Republike Srpske koja danas slavi 27 godina svog postojanja.

“U Brčkom ali i u čitavoj Republici Srpskoj treba nam nacionalno jedinstvo i sloga jer smo svi mi ovdje braća i sestre koji moraju uzajamno da se pomažu da bi svima bilo bolje te da bi smo stvorili perspektivu na ovom prostoru” – kaže Vojnović.

Vojnović dodaje da se na ovaj dan trebamo prisjetiti i odati duboko poštovanje svim srpskim borcima koji su se borili za slobodu srpskog naroda.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mladen Bosić, ističe da je SDS nastala kao potreba za političkim organizovanjem srpskog naroda zapadno od Drine i da je danas jaka Srpska demokratska stranka više nego ikada potrebna Republici Srpskoj.

“SDS je neraskidivo vezana za državotvornost Republike Srpske i zato danas poručujem da nama danas nisu potrebni sukobi i svađe već mir, razvoj i dostojanstven život srpskog naroda” zaključuje Bosić.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime