Obilaznicom oko Brčkog dnevno saobraća oko 6.000 vozila

U JP “Putevi Brčko” je, tokom augusta mjeseca, realizovana aktivnost ručnog brojanja saobraćaja na brčanskoj obilaznici, te je nakon obrade podataka potvrđeno da ovom putnom komunikacijom dnevno u prosjeku saobraća oko šest hiljada vozila.

Brčanska obilaznica, duga 19 kilometara, puštena je u saobraćaj 12. jula ove godine i od tada su značajno smanjene gužve u gradu Brčkom. Kako bi imali egzaktne podatke koliko vozila svakodnevno saobraća ovom putnom komunikacijom JP “Putevi Brčko” su tokom prošlog mjeseca sproveli aktivnost ručnog brojanja saobraćaja. Nakon obrade dobijenih podataka rezultat je pokazao da dnevno obilaznicom saobraća oko šest hiljada vozila.

“Ovo je veoma značajan podatak jer se radi o vozilima koji bi inače da nema obilaznice prolazili kroz grad, a ono što je najvažnije jeste da je od ovog broja preko hiljadu teretnih vozila koje smo izmjestili iz grada”, kazao je, Miroslav Miškić, direktor ovog preduzeća.

Brojanje saobraćaja na obilaznici tokom proteklog mjeseca je takođe pokazalo da je samo u jednom danu kroz kružni tok na Malezijskom putu prošlo 15 hiljada vozila.

“Puštanje obilaznice u privremeni režim saobraćaja postignut je željeni efekt, a to je smanjenje gužvi u gradu a tome je značajno doprinijelo i regulisanje parking mjesta u Brčkom”, kazao je Miškić za Radio Brčko.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime