Obdanište na Ilićki skoro potpuno završeno

Građevinski dio radova, kada je u pitanju obdanište na Ilićki, završen je, a izvođač radova je na vrijeme i dosta kvalitetno obavio svoj dio posla, rekao je za Radio Brčko gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

„Ono što je preostalo da se uradi da bi obdanište bilo stavljeno u funkciju je da se u rebalansu budžeta planiraju sredstva vanjsko i unutrašnje opremanje objekta, kako bi obdanište moglo početi sa radom“, rekao je Milić.

Milić je istakao da bi objekat za potpunu upotrebu trebao biti spreman, zavisno od zakonskih procedura, u najgorem slučaju do početka 2020. godine, ako ne i prije.

„Vrtić je kapaciteta negdje oko stotinu djece. Radi se o jednom veoma savremenom objektu u čijoj unutranjosti bi uz ostale sadržaje trebala da bude smještena i jedna od ovih centralnih kuhinja za spremanje hrane mališanima“, rekao je Milić.

Predsjednik MZ Ilićka Damjan Dundžić pojasnio je da će ovaj vrtić biti od velikog značaja za naselje Ilićka, koje za njim ima potrebu od samog osnivanja.

„Sama mjesna zajednica ima jako mnogo male djece i mnogo će značiti stanovnicima jer će im obdanište biti praktično u dvorištu“, rekao je Dundžić.

Dundžić je dodao i da se nada  da će se kapaciteti vrtića u budućnosti moći proširivati, kako bi mogao biti primljen što veći broj djece.

Gradonačelnik Milić dodaje da će vrtić se sasvim sigurno rasteretiti duge liste čekanja za upis mališana u obdanište u Brčkom.

„Ali svakako ne u potpunosti. I dalje postoji velika potreba za tim obdaništima. Hvala bogu djece ima, a mi smo iz tog razloga planirali da gradimo još nekoliko objekata istog sadržaja“, rekao je Milić.

On je dodao da su u budžetu predviđena inicijalna sredstva izgradnju obdaništa na Klancu, dio sredstava je planiran i za izgradnju obdaništa u Srpskoj varoši.

„Siguran sam da će, završetkom ta dva objekta, uz ovaj postojeći na Ilićki, biti u potpunosti zadovoljene potrebe naših sugrađana za ovakvim obbjektima“, rekao je Milić.

Zgrada obradništa je finansirana sredstvima Vlade Srbije u iznosu od milion maraka, a i brčanska Vlada je do sada uložila negdje oko 100.000 KM sredstava.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime