Obavezna dezinfekcija ruku na ulazu u brčanske pijace

Naredbom Kriznog štaba, JP “Komunalno Brčko” je dobilo zaduženje da osim dezinfekcije prostora zelene i pijace na Klancu, od juče na ulaze u ove prostore postavi i sto za dezinfekciju.

“Svaki kupac prije ulaska na ove dvije pijace ima obavezu da na ulazu izvrši dezinfekciju ruku u čemu će im pomoći uposlenici ovog preduzeća”, istakla je Jelena Lugonja, asistent direktora u Komunalnom.

I gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić upozorio je da se mjere fizičke distance i druge mjere koje se preporučuju od Svjetske zdravstvene organizacije moraju poštovati te je izrazio i nezadovoljstvo zbog nepoštovanja mjera na pijaci Klanac.

“Ukoliko se i dalje budu kršile mjere, mi ćemo biti prinuđeni da ponovo obustavimo rad te pijace”, istakao je juče Milić.

Osim pomenutih mjera dezinfekcije na pijacama, uposlenici Komunlanog realizujući već ranije donijete naredbe i odluke redovno vrše dezinfekciju javnih površina na više lokacija u gradu dodala je Lugonja.

Uporedo sa vanrednim mjerama, brčanski komunalci izvršavaju i svoje redovne obaveze proljetnog uređenja grada, košenja travnatih površina, sadnje cvijeća i orezivanje stabala, dok uposlenici radnih jedinica elektrodistribucija i vodovod brinu da svi potrošači u Brčko distriktu imaju redovno snadbijevanje sa električnom energijom i vodom.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime