Novoimenovana šefica Misije OEBS-a u posjeti distriktu Brčko

- Reklama -

Novoimenovana šefica Misije OEBS-a u BiH i ambasadorka Ketlin Kavalek borvila je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Brčko distriktu BiH gdje se u Gradskoj vijećnici sastala sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem, njegovim zamjenikom Antom Domićem i glavnim koordinatorom Vlade Seadom Šadićem.

„Zahvaljujem Vam se na posjeti i posvećenosti distriktu Brčko. Uvjeren sam da ćemo i u vama imati dobrog saradnika kao što je to bio slučaj sa Vašim prethodnicima“, istakao je gradonačelnik Milić u razgovoru sa ambasadorkom Kavalek. On je dodao da Vlada Brčko distrikta BiH ima odličnu saradnju i konstantnu komunikaciju sa Kancelarijom OEBS-a u Brčkom kao i niz zajedničkih projekata koji su do sada uspješno realizovani.

- Reklama -

Teme današnjeg sastanka bile su pitanja nacionalnih manjina sa akcentom na naselje Prutače, borba protiv korupcije, oblast obrazovanja te buduća saradnja između OEBS-a i Vlade Distrikta.

Šefica Misije OEBS-a u BiH Ketlin Kavalek čestitala je zvaničnicima Distrikta na ostvarenom napretku i zahvalila se na organizovanom sastanku te izrazila podršku u daljem razvoju Brčko distrikta BiH kao i spremnost za saradnju.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime