Novogodišnji paketići za mališane zdravstvenih ustanova i vrtića

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović dodijelili su danas novogodišnje paketiće mališanima u Centru za mentalno zdravlje, na Odjeljenju pedijatrije brčanske bolnice i Dječjem vrtiću „Evlad“.

– Ovo je vrijeme darivanja i drago mi je da smo i ove godine našli vremena i sredstava da obiđemo naše najmlađe koje je nevolja natjerala da se nađu u Centru za mentalno zdravlje. Veliko je zadovoljstvo vidjeti osmijehe na njihovim licima i podijeliti ove trenutke s njima, njihovim roditeljima i zaposlenima – rekao je Ivo Filipović, potpredsjednik Skupštine.

Primarijus doktor Zlata Paprić, šef Centra za mentalno zdravlje, istakla je da je riječ o već tradicionalnoj posjeti predsjednika i potpredsjednika Skupštine.

– Paketići koje oni donesu prirede ogromnu radost djeci ali i roditeljima – rekla je Paprićeva, zahvaljujući se u ime djece, njihovih roditelja i zaposlenih u Centru. Dodala je da je u ovoj ustanovi na različitim tretmanima defektologa, psihologa, psihijatra i drugih stručnjaka oko 100 mališana.

U prisustvu rukovodstva Javne zdravstvene ustanove paketići su podijeljeni i mališanima na Odjeljenju pedijatrije. Predsjednik Skupštine Esed Kadrić je rekao da je posjeta mališanima koji se za vrijeme novogodišnjih praznika nalaze na liječenju dio tradicije koju njeguju godinama.

– Došli smo da ih obiđemo, obradujemo paketićima i zaželimo im dobro zdravlje u novoj godini – rekao je predsjednik Kadrić.

Nihad Šibonjić, direktor JZU, zahvalio se predstavnicima vlasti ali i drugim udruženjima i organizacijama koji u vrijeme novogodišnjih praznika daruju mališane koji se nalaze na liječenju.

– Na ovaj način oni pomažu našim malim pacijentima da im novogodišnji praznici budu ugodniji – rekao je Šibonjić.

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine podijelili su novogodišnje paketiće i djeci u Dječjem vrtiću “Evlad“ koji su svojim gostima priredili prigodan program.

Enver Tursunović, direktor predškolske ustanove „Evlad“ zahvalio se na posjeti i novogodišnjim poklonima za 230 mališana koji borave u ovoj predškolskoj ustanovi.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime