“Novogodišnja zimska čarolija” prvi put u Brčkom

U našem gradu se, po prvi put, na glavnom trgu održava manifestacija “Novogodišnja zimska čarolija”, u organizaciji udruženja “Kreativno i humano – stari zanati”.

Djeca će tri dana imati priliku da vide Deda Mraza, fotografišu se s njim, i dobiju slatkiš iz njegove velike, šarene korpe. Uz to, izložene su i rukotvorine, te razne poslastice koje roditelji mogu da kupe svojim mališanima na novogodišnjem sajmu.

- Reklama -

Ova manifestacija se organizuje uz pomoć drugih udruženja i gostiju, a djeca su oduševljena prilikom da vide Deda Mraza i budu dio veselog sajma na trgu.

“Ovom prilikom bih pozvala sve naše sugrađane da dođu da nas posjete. Mi smo četvrtak, petak i subotu tu od pola 10 do 14 časova. Pored Novogodišnjeg sajma, upriličili smo za najmlađe i Djeda Mraza. On će ovdje da dijeli slatkiše za najmlađe, moći će da se fotografišu, imamo veliki broj učesnika – veliki broj za prvi put” rekla je Ruža Đurić Milinković, predsjednica udruženja “Kreativno i humano – stari zanati i rukotvorine” Brčko distrikt BiH.

Gosti dolaze iz Županje, Dervente, došli su i pčelari iz Hrvatske, a tu su i brčanska udruženja. Medenjaci, pletene stvari ručne izrade, slatkiši, domaći proizvodi – bilo za jelo ili piće, kao i ukrasi, dio su izloženih proizvoda.

“Ovo je po prvi put organizovan sajam novogodišnji u Brčkom pa smo se pridružile i mi, ovim djevojkama koje su sve ovo organizovale, sa svojim kolačima, na neki način da uveličamo taj dan i da bude tradicionalan” rekla je Munavera Kaloper, predsjednica Udruženja žena “Bošnjakinja”.

“Novogodišnja čarolija” i njen neizostavan dio – Deda Mraz, će na trgu biti 21, 22. i 23.12. od 9:30 do 14 časova.

 

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime