spot_img
spot_img

Нови Закон о буџету Дистрикта: Одзвонило грантовима невладиним организацијама

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Током пријеподневног дијела данашњег засједања Скупштине Брчко дистрикта, у првом читању прихваћен је нацрт Закона о буџету Брчко дистрикта.

У исто вријеме, дата је сагласност и за измјене два пратећа закона – о дирекцији за финансије и Трезору Брчко дистрикта.

Законом се предвиђају веома важне измјене досадашњег начина расподјеле и трошења буџетских средстава, што практично значи  да се горњи ниво висине буџета, а који предлаже Влада, не може увећати, али и оно што ће брчанској јавности бити посебно занимљиво – грантовска средства могу се додјељивати само путем јавног објелодањених позива.

“То практично значи да се грантови, посебно невладиним организацијама, могу додјељивати само на основу одобрених пројеката, што ће увелико промијенити досадашњу праксу додјеле средстава невладином сектору”, рекао је за Радио Брчко директор Дирекције за финансије, Мато Лучић.

Подсјећамо, измјена Закона о буџету већ дуже вријеме је у фокусу јавности Брчко дистрикта, нарочито након што је на њој инсистирао супервизор за Брчко дистрикт, Мајк Скенлан.

Прије коначног усвајања закона, биће уприличине и двије стручне јавне расправе које су предвиђене за 31. октобар и 14. новембар, у сали за пленарне сједнице брчанске Скупштине.

 

 

 

(radiobrcko.ba/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img