Novi uspjesi škole plesa “Mambo” Brčko

Protekli vikend je bio i više nego uspješan za članove škole plesa Mambo Brčko.

Podmladak škole plesa Mambo je nastupio na Tuzla Dance Festivalu gde su u konkurenciji klubova iz BiH i okruženja osvojili veliki broj medalja, kako u pojedinačnim kategorijama, tako i sportsko plesnim parovima i sportskim formacijama.

Isti dan, drugi dio ovog brčanskog sportskog kluba, nastupio je u Skoplju, na WDSF World Open turniru, najvećem rangu turnira iz zvaničnog kalendara svjetske sportske plesne federacije.

- Reklama -

Naime, sportsko plesni par Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus, državni prvaci BiH, zvanično su nastupiliu prvi put kao par na turniru iz kalendara WDSF-a i dokazali da se na njih u budućnosti itekako može računati kada su u pitanju svjetske medalje.

Oni su u konkurenciji 60 sportsko plesnih parova iz 25 država u Areni Boris Trajkovski u Skoplju osvojili prvo mjesto i na najbolji način započeli svoju novu priču kao sportski par. Iako se radi o najvišem rangu turnira, gdje su nastupili najbolji parovi na svijetu, Giacomo i Michelle su dokazali kvalitet koji posjeduju i najavili odlične rezultate kojih će sigurno biti u narednom periodu.

Njih za 14 dana već očekuje novi turnir, WDSF World Open Paphos 2019, koji će se održati na Kipru.

Takođe, naš grad će 15. juna ugostiti najbolje sportsko plesne parove iz čitavog svijeta, na zvaničnom turniru iz kalendara WDSF-a, WDSF World Open Brčko Championship 2019.

Prošle godine naš grad je bio domaćin najboljim plesnim parovima iz čak 31 države.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime