Novi supervizor u Brčkom

Novoimenovani supervizor za Brčko distrikt BiH Denis Hern boravi danas i sutra u nastupnoj posjeti Brčko distriktu BiH. 

U Gradskoj vijećnici sastao se sa gradonačelnikom Sinišom Milićem i njegovim zamjenikom Antom Domićem, a sutra će učestvovati na prvom Biznis forumu Brčko distrikta BiH.

- Reklama -

Nakon sastanka gradonačelnik je kazao da se nada da će odnos sa sa novim supervizorom biti u interesu građana Distrikta Brčko. Nezaobilazna tema je bila i aktuelna situacija u Brčkom i njegove perspektive.

“Konstatovano je da je ostvaren određeni napredak u razvoju Distrikta Brčko ali da postoje šanse koje se još uvijek je koriste na adekvatan način i da je neophodno preduzeti dodatne napore kako bismo stvari u Distriktu Brčko pokrenuli u pozitivnom pravcu” rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Supervizor Hearn je izrazio opredjeljenje na očuvanju stabilnosti i održivosti Distrikta, uz aktivno sudjelovanje vezano za dešavanja u Brčkom. Također je izrazio zabrinutost trenutnom situacijom u Brčko distriktu i negativnog uticaja koji ona može imati na rad i postignuća institucija Distrikta.

“Svi se moramo suočiti sa politikom na svim nivoima ali ne smije se dozvoliti da se zasjeni napredak i odgovornost prema građanima. Vlada mora da radi u interesu građana” rekao je Denis Hern, supervizor za Brčko distrikt BiH.

Hern je podsjetio da je Distrikt nekada bio pozitivan primjer u našoj zemlji te stoga treba uložiti napore kako bi to bio i u budućnosti, tim više što ovaj grad ima izlaz na jedinu međunarodnu riječnu luku u BiH.

“Mislim da je vrijeme da se ta prednost iskoristi mudro i produktivno, a razvoj luke i drugih ključnih projekata je vrlo bitan za taj napredak” rekao je Hern.

Prva posjeta supervizora Herna Distriktu podudara se sa održavanjem Prvog Biznis foruma u Brčkom, za koji organizatori vjeruju da će biti pokretač privrednog razvoja Distrikta.

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime