Novi Pravilnik o zauzimanju javnih površina

Šefica Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Svjetlana Čivčić izjavila je će Pravilnik o zauzimanju javnih površina privremenim građevinama, koji je Vlada nedavno usvojila na nastavku 26. redovnog zasjedanja, dodatno urediti ovu oblast s obzirom na to da prethodni pravilnik, koji je bio na snazi od 2009. godine, nije mogao udovoljiti svim zahtjevima građana.

Ona je navela da su uvedeni novi pojmovi kao što su zimska bašta, plutajući objekti, balon hale, fast fud vozila, bine, skele i drugi slični objekti, te razrađene procedure postavljanja reklamnih objekata i štandova.

- Reklama -

„Usvajanjem ovog pravilnika bićemo u prilici da udovoljimo zahtjevima građana za postavljanje privremenih objekata i zauzimanje javnih površina. Procedura je ista kao i ranije, a ona podrazumijeva da se na osnovu lokacionih uslova sačini ugovor o zakupu s Kancelarijom za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta BiH“, pojasnila je šefica Čivčić.

Ona je istakla da je uređenje pješačke zone u centru grada u vezi sa zauzimanjem javnih površina ranije bilo regulisano posebnom odlukom, međutim, da je donošenjem pomenutog pravilnika i ova oblast usklađena sa zakonom.

„Novim pravilnikom definišu se pojam javnih površina, uslovi pod kojima se mogu koristiti javne površine, postavljanje privremenih građevina, očuvanje osnovne namjene, korišćenje kao i uklanjanje privremenih građevina“, zaključila je šefica Čivčić.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime