spot_img
spot_img

Novi objekat: “Vinarija Pajić” proširuje kapacitete

spot_img
spot_img

U cilju proširenja postojećih kapaciteta u sklopu „Vinarije Pajić“ Brčko otvoren je novi poslovni objekat površine oko dvije hiljade metara kvadratnih koji pored barik i sale za fermentaciju sadržava i prostor za punjenje i skladištenje gotovih proizvoda, te moderno opremljeni restoran kapaciteta 400 mjesta.

Direktor Vinarije Predrag Pajić kaže da će se otvaranjem novog objekta i sami kapaciteti proizvodnje vina povećati na 100.000 butelja godišnje.

Vinarija Pajić još 2013. godine zasadila je prvi vinograd, a samo tri godine kasnije krenula je i prva proizvodnja vina.

Na tri parcele u sopstvenom vlasništvu, koje se nalaze u selima Bukvik i Ražljevo na oko devet hektara pod vinogradima uzgajaju se sorte “Sauvignon Blanc”, “Chardonnay”, “Merlot”, “Muscat Hamburg”. U ponudi ova prva i jednina vinarija u Posavini nudi 10 „etiketa“ vina koja su vrhunskog/visokog kvaliteta, a posebno se izdvaja pjenušac proizveden tradicionalnom metodom i dodavanjem CO2 (“Prosecco”). Trenutna godišnja proizvodnja je oko 70.000 butelja vina.

„Novi objekat otvoren je u cilju povećanja proizvodnje vina a planirani kapacitet u narednim godinama treba da bude i do 100.000 litara vina na godišnjem nivou“, rekao je Predrag Pajić, direktor ove kompanije dodajući da je posao oko proizvodnje vina započeo finansiranjem iz vlastitih sredstava uz podršku evropskih fondova za razvoj.

Sam razvojni put vinarije od male manufakture do zlatnih sajamskh medalja za kvalitet vina može da ubuduće svrsta vinariju pored okosnice proizvodnje i razvoja ugostiteljstva i u nemjerljiv turistički potencijal.

Vinarija, svečana degustaciona sala i sam objekat podsjećaju na čuvene francuske kuće vina koje mnogobrojnim gostima pružaju nezaboravni ugođaj.

Na svečanoj ceremoniji vrpcu su presjekli Milica, Dušan i Predrag Pajić i time zvanično otvorili novi objekat i ostvarili dio sna pokretača ove ideje Dragana Pajića.

Sve je počelo prije deset godina kada se Dragan Pajić odvažio da obnovi tradiciju svojih predaka, tradiciju davno prekinutu usljed različitih okolnosti.

Vlasnik Vinarije Dragan Pajić angažuje najbolje stručnjake koji ga upućuju na sorte grožđa za koje je ovo podneblje idealno za uzgoj. I tako 2014. godine u Bukviku, niču prvi zasadi vinograda. Tri godine kasnije potekoše i prva vina navedenih sorti, kao i prefinjeni „Roze“. Izdvojiše se po kvalitetu već na prvim međunarodnim sajmovima na kojima ih tamošnji žiri ocijeni najvišom ocjenom, a taj kvalitet zadržali su i do danas.

Nezaboravni zalasci sunca koji se uz čašu najboljeg vina sa terasa restorana najbolje vide, zasigurno će posjetioce vinarije vraćati da ponovo uživaju u delicijama i najboljim vinima i potvrditi da je ovo zdanje jedno od najboljih turističkih potencijala u ovom dijelu BiH.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img