Novi most na Savi, izvještaji o poslovanju javnih preduzeća i korona zakon: Zasjedala Skupština Brčko distrikta

U nastavku 67. redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH poslanici su danas usvojili Zaključak kojim su zadužili Odjeljenje za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove da kao nosilac pripreme izrade prostornog plana Brčko distrikta BiH, nosiocu izrade predloži kontakt tačke na početku i na kraju obilaznice kao najpovoljniju lokaciju za izgradnju novog mosta preko rijeke Save koji će povezivati BiH i Republiku Hrvatsku.

Usvojen je Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JP „Komunalno Brčko“ u prvih šest mjeseci ove godine i data saglasnost na dopunu odluke o iznosu naknade za angažman po osnovu ugovora o djelu i ugovora o povremenim i privremenim poslovima u ovom preduzeću.

Podršku poslanika dobili su i izvještaji o reviziji finansijskog poslovanja za prošlu godinu JP “Luka Brčko“, JP „Radio Brčko“, Kancelarije koordinatora Brčko distrikta pri Savjetu ministara BiH, Odjeljenja za javne poslove i Komisije za hartije od vrijednosti.

Nacrt zakona o prestanku važenja Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih stanjem prirodne nesreće zbog Kovida-19 u Brčko distriktu BiH povučen je sa dnevnog reda.

Poslanici su odložili razmatranje nekoliko tačaka dnevnog reda 67. redovne sjednice među kojima Izvještaj o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za prvo tromjesečje ove godine kao i Informaciju o stanju bezbjednosti za period januar – jun 2020. godine.

Potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović rekao je da su se šefovi poslaničkih klubova dogovorili da se za danas zakazana 68. redovna sjednica odloži za narednu sedmicu.

– Parlament će sigurno održati narednu redovnu sjednicu, ako ne prije, onda u srijedu 14. oktobra, a poslije toga ćemo se dogovarati o daljem radu jer 15. oktobra službeno počinje predizborna kampanja – rekao je potpredsjednik Filipović u izjavi medijima.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime