spot_img
spot_img

Нови мост дуготрајно рјешење за проблем лаког и тешког транспорта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Изградња новог моста преко ријеке Саве у Брчком би дуготрајно и сигурно ријешила проблем лаког и тешког транспорта, препорука је Институт за грађевинарство из Бањалуке.

Директор Института Небојша Кнежевић рекао је Институт урадио и два рјешења за санацију моста, да прво подразумијева мање интервенције и инвестиције, а друго веће инвестиције и замјену комплетне конструкције моста.

– Генерални закључци су да санцијом не би било омогућено одвијање теретног саобраћаја, јер је стање садашње конструкције јако лоше, с обзиром на то да је мост стар 100 и више година – рекао је Кнежевић новинарима након презентације идејног рјешења за санацију моста.

Директор Јавног предузећа “Путеви Брчко” Владо Јевтић рекао је да ће крајњу одлуку о идејним рјешењима за мост донијети Скупштина Брчко дистрикта, те да ће “Путеви” радити у складу са том одлуком.

Он је напоменуо да су обављени прелиминарни разговори са представницима Хрватске који су, каже, незванично, изразили спремност да учествују у финансирању половине вриједности у случају изградње новог моста, али и у случају његове реконструкције.

Транспортни саобраћај преко граничног моста Брчко-Гуња на ријеци Сави обустављен је почетком 2019. године због оштећења на мосту.

Презентација идејног рјешења санације моста Брчко-Гуња преко ријеке Саве одржана је данас у великој сали Скупштине Брчко дистрикта, а присуствовали су јој чланови Владе и посланици Скупштине дистрикта.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img