spot_img
spot_img

Нови мобилијар украсио Илићку: Најљепши у граду

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Нови мобилијар за дјецу постављен је данас у парку у насељу Илићка.

Наставља се уређење парка у близини школе у овом брчанском насељу. Након што су недавно склоњене зидине некадашње стрељане које су постале и безбједносни ризик, сада је у центру парка постављен модеран мобилијар, како кажу из ове мјесне заједнице – најљепши у граду.

“Нема сумње да је ово тренутно најљепши дјечији мобилијар у граду, и веома смо срећни што је постављен баш у нашем насељу, гдје ће сигурно увеселити огроман број дјеце. На жалост, већина старих широм Брчког већ је уништена, пропала због зуба времена или због погрешно усмјереног бијеса хулигана”, каже нам Дамјан Дунџић, предсједник МЗ Илићка.

Дунџић додаје да ће ипак учинити све да овај траје дуже.

“Парк је скоро увијек пун, наше насеље има ту срећу да смо богати дјецом, а као што видите – дјечица већ истражују нове елементе. Проблем је, наравно, ноћ, али ипак апелујемо на савјест и чување онога што нам је заједничко”, каже он.

Предсједник МЗ Илићка истиче како би увођење видео надзора и адекватне расвјете свакако ријешило бројне проблеме овог насеља, о чему су већ писали надлежнима. Додаје да постоје и обећања из власти да би овај проблем могао бити ријешен у скорој будућности.

“Недавно смо имали и пуцњаву у непосредној близини школе. Обданиште је на једва 500 метара одавде, парк, станари… Срећом, нико није повријеђен, али се питам да ли и то треба да се деси да бисмо у овој зони добили видео надзор и адекватну расвјету”, каже Дунџић.

Он додаје и да је видео надзор потенцијално рјешење ширег проблема дјечијих мобилијара у Брчком, како не бисмо у будућности долазили у ситуацију да данас нешто направимо, а већ сутра оно буде уништено.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img