Novac od haljine poklonila ocu Teodora Lakića

Nakon što je portal nula49.com objavio fotografije sa sinoćnje maturske šetnje Poljoprivredne i medicinske škole, brojni čitaoci javili su se sa pitanjem ko je djevojka koja je svoj stajling donirala? Evo i odgovora.

Nikolina Subić je maturant JU Poljoprivredne i medicinske škole, smjer frizer. Sa prosjekom 5.0 ova odlična učenica našla se i na brojnim takmičenjima – ali je grad osvojila svojom humanošću.

- Reklama -

“Na ovu ideju došla sam kad sam vidjela koliko ljudi pati, i voljela bih da mogu pomoći i više. Za oca Teodora Lakića odlučila sam se jer je novac prvobitno bio namijenjen samom Teodoru, koji je nažalost preminuo. Bez obzira na ovu tragediju, nisam odustala od želje da novac ode u tu kuću, nekome kome je stvarno potreban”, kaže nam Nikolina.

“Nisam željela novac dati za neku haljinu u kojoj ću samo prošetati. Ovako, pomogla sam nekome kome će to možda značiti. Jako sam ponosna na sebe, uspjela sam da uradim sve onako kako sam planirala”, dodaje ova mlada djevojka.

Nama ostaje da dodamo da Nikolini ovo nije prvo humano djelo – sa kolegama i koleginicama već je učestvovala u akciji pomoći udruženju “Beba više”, a ne sumnjamo da će i u budućnosti nastaviti da se pomaže onima kojima je to najpotrebnije.

A možda ovakav nesebičan gest inspiriše i druge da učine slično dobro djelo.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

6 komentara

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime