spot_img
spot_img

Нова сједница Скупштине за седам дана: Ево о чему ће посланици расправљати

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На припремном састанку шефова посланичких клубова утврђен је дневни ред за 15. редовну сједницу Скупштине Брчко дистрикта БиХ која ће бити одржана 28. октобра 2021. године.

У дневни ред је увршћено неколико закона у другом читању, међу којима су нацрти закона о јавној имовини Брчко дистрикта, о власништву и другим стварним правима као и о измјенама и допунама Закона о ловству.

На дневном реду 15. редовног засједања наћи ће се, између осталог, и двадесет једна одлука која се односи на утврђивање јавног интереса, извјештаји о раду институција, јавних предузећа, установа и других правних лица које је формирао Дистрикт, као и ревизорски извјештаји три владина одјељења.

„На протеклој сједници смо донијели закључак да убудуће на сједницама не буде више од три ревизорска извјештаја што смо овај пут и испоштовали“ подсјетио је потпредсједник Скупштине Иво Филиповић.

Пред посланицима ће се наћи и предлог буџета Дистрикта за 2022. годину и Извјештај о извршењу буџета Дистрикта за прву половину ове године.

Потпредсједник Филиповић позвао је грађане да учествују у јавним расправама о предлогу буџета и напоменуо да ће прва од три бити одржана данас у 17.00 часова у великој сали Скупштине, те да ће преостале двије бити одржане сутра и у суботу, 22. и 23. октобра.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img