Ništa od roštilja: Evo kako ćemo u Brčkom proslaviti Prvi maj

Na području Brčko distrikta danas je najavljeno postepeno popuštanje mjera koje su ranije donesene u cilju prevencije širenja epidemije virusa korona. Ipak, Brčaci ove godine neće slaviti Prvi maj. 

Najavio je ovo danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Brčko distrikta i komandant Kriznog štaba za zaštitu i spasavanje.

“Nama dolazi i Prvi maj, kada se građani tradicionalno okupljaju na izletištima, tu još uvijek ne postoji jasno izdefinisan stav, jer postoje i prijedlozi za pooštravanje mjera u odnosu na okupljanje građana”, rekao je Milić.

“Ono što je evidentno, ono što se najmanje može očekivati za vrijeme Prvog maja, jeste da će Policija veoma intenzivno i pojačano obilaziti izletišta i striktno provoditi mjeru o zabrani okupljanja tri ili više lica na tim prostorima”, dodao je gradonačelnik.

On je u ime Kriznog štaba još jednom apelovao na sugrađane da za Prvi maj ostanu u svojim kućama.

Kada je u pitanju eventualno ukidanje policijskog časa, Milić je rekao da još uvijek nema takvih procjena, te da se stanje analizira svakodnevno.

“Vidite da su naprostorima BiH različita popuštanja, ne postoji ujednačen stav po tom pitanju. Vidimo da u Federaciji BiH zdravstvena struka nije ni konsultovana. Mi ćemo pratiti stanje na prostoru Distrikta, pratićemo i stanje na prostoru entiteta, jer će to nejednako postupanje sigurno ugroziti i neke naše napore, rekao je Milić.

 

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime