Ništa od protesta, roditelji iz G. Skakave sutra sa Milićem i Kadrićem

Protest koji je najavljen juče putem dopisa od strane roditelja hrvatske nacionalnosti iz G. Skakave kod Brčkog danas nije održan ispred Skupštine Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić kazao je da su dobili zahtjev od roditelja i da će se sastanak održati sutra zajedno sa predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem.

- Reklama -

“Mi imamo zahtjev roditelja hrvatske nacionalnosti za sastanak sa predsjednikom Skupštine i gradonačelnikom i mi smo na taj zahtjev odgovorili tako što smo za sutra zakazali sastanak. Ja očekujem da će tokom sutrašnjeg sastanka mnoge stvari biti pojašnjene. Do nas dolaze različite informacije da je na neki način zahtjev roditelja pogrešno interpretiran. Ne vidim sad trenutno nekog razloga za bilo kakve proteste. Uvjeren sam da se krećemo u pravcu rješavanju tog problema”, kazao je Milić.

Podsjećamo, roditelji djece drugog razreda u osnovnoj školi u Gornjoj Skakavi prošle sedmice uputili su pismo u kome su tražili da dosadašnja učiteljica Ivana Tuzlak iz Orašja koja je kako navode Hrvatica i Katolkinja predaje i dalje u toj školi, dodajući da je učiteljica odgajana i obrazovana na materinskom hrvatskom jeziku, da praktikuje istu vjeru, dijele jednaku tradiciju i običaje kao i učenici.

“Ona je upravo onaj prosvjetni radnik kakvoga mi želimo za svoju djecu. Ugrozili ste nacionalne interese Hrvata u Brčko distriktu BiH”, navedeno je između ostalog u pismu roditelja učenika osnovne škole u G. Skakavi.

 

 

(infobrcko.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime