spot_img
spot_img

Nišić: Prvomajska protestna šetnja sindikata očekivana

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Zijad Nišić je, povodom najavljene protestne šetnje zakazane za 1. maj ove godine u organizaciji Sindikata Brčko distrikta, rekao da je ona očekivana te može biti nagovještaj bilo koje vrste štrajka.

Prema njegovim riječima, Vlada Distrikta će nastojati izaći u susret toj populaciji građana imajući u vidu ekonomski realitet koji limitira mogućnosti koje su sadržane u zahtjevima brčanskog Sindikata.

-Ne trebaju nas opominjati da smo u obavezi da obratimo pažnju na njihov standard i potrebe. Ne možemo spriječiti tu protestnu šetnju ali sigurno ćemo učiniti sve da ona nema evoluciju u neki oblik štrajka – rekao je Nišić.

Najavio je sličan paket mjera koji je namijenjen zdravstvenom sektoru i za sve zaposlene radnike u javnom sektoru s ciljem prevencije nezadovoljstva zaposlenih u Brčkom.

Sindikat Brčko distrikta najavio je prvomajsku protestnu šetnju u kojoj će još jednom zatražiti od izvršne i zakonodavne vlasti u Distriktu linearno povećanje plate za 250 KM svim zaposlenim u javnom sektoru, plaćanje putnih troškova u visini cijene jedne mjesečna autobuske karte u Brčkom, uključivanje predstavnika Sindikata u rad komisije za izradu novog zakona o platama u Brčkom, kao i donošenje Kolektivnog ugovora.

 

 

(fena)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img