НиП упутио подршку Синдикату: Веће плате и у јавном и у реалном сектору - nula49.com
spot_img
spot_img

НиП упутио подршку Синдикату: Веће плате и у јавном и у реалном сектору

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након јучерашњег приједлога Синдиката Брчко дистрикта, јавности су се данас саопштењем обратили из “Народа и правде”.

Ово саопштење преносимо у цјелости:

Народ и Правда Брчко дистрикта БиХ подржава приједлог Синдиката Брчко дистрикта БиХ у којем траже повећање плата, али исто тако инсиситирамо и на томе да повећање плата у јавном сектору буде праћено и повећањем плата у реалном сектору.

Тражимо да се повећа најнижа плата у реалном сектору, како би грађанима који раде у овом сектору ублажили ударе на кућне буџете изазване инфлацијом, поскупљењима свих намирница, роба и услуга те због тога сматрамо да је посебно потребно повести рачуна о реалном сектору који је најпогођенији горе поменутим поскупљењима, како би се задржали радници и како би се зауставио даљи одлив радне снаге из Брчко дистрикта БиХ.

Народ и Правда Брчко дистрикта БиХ свјесна кризе и поскупљења која нас погађају је и прије предлагала мјере које би у многоме спријечиле или олакшале грађанима да преброде ово стање у којем се налазимо.

Прва иницијатива Народа и Правде Брчко дистрикта БиХ био је „План антистагфлацијских мјера“ у којем смо јасно указали на проблеме и понудили рјешења за исте, након неусвајања овог плана од стране скупштинске већине, нисмо се обесхрабрили па смо поново у прошлом ребалансу буџета понудили план како ублажити утицаје поскупљења, инфлације и економске кризе према свим категоријама становништва у Брчко дистрикту БиХ.

Овим другим планом који је такође одбијен од скупштинске већине били су обухваћени сви као што су најрањивије социјалние категорије, пољопривредници, привредници, радници у реалном сектору и млади, гдје смо предвидјели да би све ове побројане категорије могле бити помогнуте са cca 18.000.000 КМ буџетских средстава, покушали смо у Брчко дистрикту БиХ укинути стање да нам је буџет све пунији а грађани све сиромашнији, међутим и овај пут наш приједлог није наишао на разумијевање скупштинске већине те је одбијен.

Народ и Правда Брчко дистрикта БиХ ће и даље покретати иницијативе и давати приједлоге који ће бити управљени у правцу побољшања статуса и живота грађана Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img