spot_img
spot_img

НиП реаговао на Нешићеве изјаве: Антидејтонско понашање пријавићемо ЦИК-у

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након интервјуа предсједника Демократског народног савеза Ненада Нешића за nula49.com, на његове изјаве данас су реаговали из брчанске партије Народ и правда.

Саопштење НиП-а преносимо у цјелости, без измјена:

Господине Нешићу, Брчко дистрикт БиХ је засебна јединица локалне самоуправе под суверенитетом БиХ која функционише већ 22 године. Одакле Вам право да Брчко дистрикт БиХ придружујете ентитету Република Српска, када и сами знате да то није тачно, јер КОНАЧНА АРБИТРАЖНА ОДЛУКА за Брчко у потпуности искључује надлежности оба ентитета на простору Брчко дистрикта БиХ.

Одлучни смо да Вас и све друге званичнике и кандидате на предстојећим изборима пријавимо ЦИК-у, уколико наставите овакво антидејтонско понашање, јер изјаве попут ове грубо нарушавају основне одредбе КОНАЧНЕ АРБИТРАЖНЕ ОДЛУКЕ за Брчко дистрикт БиХ као и амандман и на Устав БиХ.

Народ и Павда неће никад пасивно посматрати такву реторику и изјаве поводом статуса Брчко дистрикта БиХ, посебно што смо свјесни важности Брчко дистикта БиХ за сам мир и стабилност у држави БиХ. Не споримо да оба ентитета треба да узму активнију улогу улагања у Брчко дистрикт БиХ, помогну у економском развоју, капиталним инвестицијама у Брчко дистркту БиХ као што су пројекти изградње аутопута Београд-Сарајево, Београд-Бања Лука, електрификација жељезнице, изградња новог моста на ријеци Сави и даљи развој и изградња Луке Брчко, али никад и никако нећемо дозволити својатање и представљање Брчко дистрикта БиХ територијом једног од ентитета.

Једино у чему се са Вама можемо сложити јесте да основане канцеларије оба ентитета у Брчко дистрикту БиХ немају никакву сврху нити резултат који доприноси развоју Брчко дистрикта БиХ сем популизма и празних обећања.

Народ и Правда Брчко дистрикт БиХ

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img