spot_img
spot_img

НиП писао супервизору: Сукоби интереса свуда у Брчко дистрикту

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Народ и правда Брчко дистрикта данас се отвореним писмом обратила супервизору за Брчко дистрикт, господину Мајклу Скеналану.

Ово обраћање преносимо у цјелости, без измјена:

Поводом све већег броја кршења позитивне законске регуалтиве и све чешћим сукобом интереса при именовањима владајуће већине обраћамо Вам се отвореним писмом.

Ваша екселенцијо,

Народ и Правда је покренула интезивне активности на утврђивању присутног све већег број случајева кршења позитивне законске регулативе са посебним аспектом на сукоб интереса. У скупштинским дискусијама указали смо на сумњу у постојање сукоба интереса за члана Првосудне комисије господина Енвера Турсуновића.

С обзиром да владајућа већина наставља са сличним акивностима и на сљедећем засиједању Скупштине гдје такођер изражавамо сумњу на приједлог главног ревизора, с обзиром да је приједлогом одлуке о именовању главног ревизора уреда за ревизију Јавне управе и институција Брчко дистрикта БиХ предложена Селма Шадић за коју сумњамо да је у сукобу интереса јер је супруга од госп. Ибрахима Шадића који је члан Управног одбора Јавне здравствене установе Брчко дистрикта и снаха шефа Одјељења за здравство и остале услуге у Влади Брчко дистрикта БиХ.

Такођер, изражавамо сумњу о сукобу интереса да је један брат члан Управног одбора Јавне здравствене установе који подноси извјештаје о раду Управног одбора о финансијском пословању шефу Одјељења за здравство и остале услуге (Сеаду Шадићу) свом рођеном брату а он просљеђује Скупштини.

Поштовани Супервизоре, шеф Инспектората Брчко дистрикта БиХ гдин. Драпић Аднан за којег такођер изражавамо сумњу о постојању сукоба интереса, јер увидом у судски регистар можемо видјети да је поменути оснивач и предсједник једне локалне политичке странке „Брчанска иницијатива“.

Дисциплински тужилац који води дириговане поступке против чланова Народа и Правде по наређењу градоначелника Брчко дистрикта, изражавамо сумњу да је у директном сукобу интереса јер је активно учествовао у раду изборне комисије СДА, те на такав начин нарушио Закон о државној служби институција БиХ.

Приморани смо да Вам се обратимо на овај начин јер за све остале актере важе горе поменути закоснки акти осим за особе из владајуце структуре и њима блиске сроднике и сараднике. Сматрамо да закони требају бити једнаки за све а не само тортура за неистомишљенике.

Наравно да ћемо поред овог отвореног писма упутити захтјев и пријаве институцијама надлежним за поступање у поменутим случајевима, али Вас посебно молимо да својим ауторитетом и овластима које имате зауставите бахатост владајуце структуре и евидентно кршење позитивне законске регулативе Брчко дистрикта БиХ, јер једино владавина права нам може гарантовати просперитет у будућности.

С поштовањем,

Брчко, 21.12.2021.године
Служба за односе са јавношћу
Народ и правда Брчко дистрикт БиХ

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img