spot_img
spot_img

NiP: Nešić nastavlja sa secesionističkim ponašanjem

spot_img
spot_img

Danas su se iz Naroda i pravde oglasili saopštenjem za javnost povodom, kako navode, “reakcije ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića u kojoj svojata Brčko distrikt BiH, kao dio entiteta RS”.

“Svojom reakcijom je nakon donošenja neustavnog Zakona o neprimjenjivanju presuda Ustavnog suda BiH na području RS od strane NSRS očigledno nastavio sa secesionističkim ponašanjem jer je svojom izjavom doveo u pitanje i konačnu Arbitražnu odluku za Brčko distrikt BiH, čime je nastavio podrivanje Ustava BiH jer je jedini amandman na Ustav BiH upravo jednoglasno usvojen vezan za Brčko distrikt, te javno crtanje karte na kojoj se teritorij Brčko distrikta BiH nalazi u RS-u, je jasna namjera ministra Nešića da djeluje protiv ustavno”, navode iz ove partije.

“Narod i Pravda Brčko distrikta BiH apeluje Viskom predstavniku g. K. Smitu, supervizoru za Brčko distrikt BiH g. Jonathanu Mennutiju, arbitru za Brčko distrikt BiH g. Klintu Viliamsonu da ovakva ponašanja sankcionišu i to u samom začetku i preduprijede. Također očekujemo i reakciju Državnog tužilaštva BiH jer je ovo očigledno smišljen akt o daljoj destabilizaciji BiH na najosjetljivijem području a što je posebno neprihvatljivo od ministra čiji je osnovni zadatak sigurnost svih građana BiH”, zaključuje se u sopštenju.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img