spot_img
spot_img

НиП: Лана Пудар заслужује подршку и Брчко дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Лана Пудар босанскохерцеговачка пливачица, са својих 15 година оборила је два државна рекорда у пливању делфиновим стилом. На Олимпијским играма у Токију представљала је Босну и Херцеговину, а круна успјеха је бронзана медаља на Свјетском првенству недавно одржаном у Дубајиу.

Наводи се ово у саопштењу које је данас медијима упутила омладина Народа и правде Брчко дистрикта.

“Поред свих такмичења, медаља и оборених рекорда, занемарен је њен таленат, а поред тога и њена воља да представља Босну и Херцеговину, државу која нема никакву стратегију за развој спорта, а посебно за подршку младим спортистима. Лана Пудар прије свега нема могућност да развија и унапређује своју способност и таленат без олимпијског базена и било какве елементарне основе за изванредно остварене и будуће спортске резултате”, додаје Форум младих НиП-а Брчко.

Свјесни смо, кажу из ове брчанске партије, да Лана Пудар постиже успјехе искључиво захваљујући фанатичној упорности и подршци свог клуба „Орке“ и родитеља.

“Овом приликом млади Народа и Правде Брчко дистрикта БиХ позивају Владу Брчко дистрикта БиХ да нашој изврсној спортисткињи и поносу наше државе уруче новчану награду, с циљем подржавања и промовисања изванредног спортског талента, те да не чекају на саопштење и молбу грађана већ да то постане традиција града да подржавају како државне спортисте тако и таленте млађе популације Брчко дистрикта БиХ. На овај начин би Влада Брчко дистрикта БиХ подстакнула младе да остају у Брчко дистрикту БиХ и нашој држави БиХ, јер се отвара могућност да се промовишу и напредују у свим областима живота”, закључује се у саопштењу.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img